28. 11. 2021.

Dodik: Srbi da podrže manjine

“Nemamo razloga da im okrećemo leđa. Sve one koji žele ovdje da žive treba da podržimo”, rekao je Dodik na centralnoj tribini SNSD-a u Prijedoru.

On je naglasio da politika SNSD-a jeste politika evrointegracija, ali ne po svaku cijenu.

“Ni Sloveniji ni Hrvatskoj ne cvjetaju ruže i Republika Srpska ne mora slijediti loše primjere kretanja u Evropu. Ako se tamo ne vidi Republika Srpska, hvala vam za takvu Evropu”, rekao je Dodik.

On je istakao da Republika Srpska mora imati jake institucije. “OHR nam ne može ništa ako Republika Srpska ima jake institucije, jer dosta je naših proganjanih ljudi i prenesenih nadležnosti”, poručio je Dodik.

On je rekao da će koalicioni partneri DNS i SP glasati za njega i kandidata koalicije za srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović kao zajedničke kandidate i da je potrebna ta sinergija koja je i do sada imala rezultate.

“Cilj nam je da u naredne četiri godine Prijedor i Banjaluku poveže autoput, da projekat “Južni tok” dođe i do Prijedora i da izgradnja termoelektrane na gas, koju sam dogovorio sa Rusima, zaposli hiljadu ljudi”, naveo je Dodik.

“Ko glasa za SNSD glasa na sigurno i to je svaki put glas za pobjedu Republike Srpske, siguran život, sigurnu Republiku, našu Republiku za koju znamo gdje će stići u političkom smislu”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je pozvala birače da glasaju za SNSD i da omoguće SNSD-u da zajedno sa koalicionim partnerima nastavi sve uspješne projekte i investicije koje su započete, podsjećajući da SNSD nije koristio okolnosti, nego je stvarao okolnosti.

“Zahvaljujući finansiranju vještačke oplodnje u Republici Srpskoj rođeno je 420 djece. Da nismo uradili ništa osim što smo usrećili te roditelje koji sada imaju potomstvo, dovoljno je”, navela je Cvijanović.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici jedan Nikola Špirić rekao je da će SNSD nastaviti s očuvanjem političke stabilnosti Republike Srpske, jer je ona preduslov za ekonomsku stabilnost, investicije i poboljšanje socijalnog stanja.

“Cilj nam je da u Parlamentarnoj skupštini BiH imamo deset poslanika da možemo spriječiti obračun sa Republikom Srpskom”, poručio je Špirić.

Na završnoj centralnoj tribini SNSD-a u Prijedoru predstavljeni su kandidati prijedorskog odbora za Narodnu skupštinu Republike Srpske Drago Tadić, Dalibor Pavić, Gordana Dukić i Ljiljana Kragulj i za Parlamentarnu skupštinu BiH Saša Bursać, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender