27. 11. 2021.
Cvijanovićeva: Napravljen dobar posao između kompanija “Gasprom” i “Gas Res”

Cvijanovićeva: Napravljen dobar posao između kompanija “Gasprom” i “Gas Res”

Premijerka: Priča se da bi moglo biti kupovine glasova na izborima

“Najbolji scenario je da imamo fer i demokratske izbore, da stranke odmjere snage i budu nagrađene određenim brojem mandata. Najgori scenario bila bi krađa izbora, ali očekujem da će nadležni organi odraditi svoj posao do kraja”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da će se, ako dođe u Predsjedništvo BiH, zalagati da se u BiH novac troši na drugačiji način i naglasila da administracija ne može biti prioritenija od privrede, poljoprivrede, zdravstva, školstva, navodi “Glas Srpske”.

“Ne napadam time BiH već ističem, logično, da se novac uputi tamo gdje je prioritetnije”, rekla je Cvijanovićeva i istakla da je “BiH u sukobu sama sa sobom”.

Kada je riječ o rezultatu koalicije SNSD-DNS–SP, Cvijanovićeva je navela da je vlast, predvođena ovim stranakama, u prethodnih osam godina uspjela da obezbijedi stabilnost, redovno izvršavanje budžetskih obaveza, isplatu penzija, plata i drugih obaveza.

Ona je napomenula da je poslije poplava kasnila samo jedna plata i penzija, ali da se nije desio kolaps sistema, iako je pričinjena šteta u vrijednosti godišnjeg budžeta.

Cvijanovićeva je istakla potrebu snažnije reorganizacije i uvođenja reda u javna preduzeća, ali da su to poplave stavile u drugi plan, te naglasila da je u “Šumama” i “Željeznicama” napravljen određen pomak.

Prema njenim riječima, potrebno je reorganizovati Vladu Republike Srpske. “Mislim da je realno da se to desi s početka idućeg mandata”, rekla je Cvijanovićeva i dodala da treba ojačati resore nadležne za privredu i zapošljavanje.

Kada je riječ o ustavnim promjenama, Cvijanovićeva je istakla da je to pitanje dogovora svih u BiH. “Do sada su očekivanja bila nerealna za BiH, očekujem da bude inicijativa kada je riječ o ustavnim promjenama, ali isto tako da niko ne vrši pritisak već, ako se dese, da budu rezultat domaćeg dogovora”, kaže ona.

Ona je izrazila žaljenje što je u prethodnom periodu propuštena prilika za usvajanje mehanizma koordinacije, jer bi to riješilo mnoge probleme u BiH.

Na pitanje o mogućnosti formiranja trećeg, hrvatskog entiteta u BiH, Cvijanovićeva je rekla da svako može da ima različite političke ciljeve, te napomenula da je Republika Srpska u tom pogledu nesporna i da na tom planu ništa ne može biti na štetu Srpske.

O pitanju članstva BiH u NATO, Cvijanovićeva je napomenula da će narod o tome odlučivati na referendumu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender