02. 12. 2021.
Putin slavi rođendan u sibirskoj tajgi

Putin slavi rođendan u sibirskoj tajgi

Putin slavi rođendan u sibirskoj tajgi

Peskov je rekao da će Putin sutra biti 300-400 kilometara daleko od najbližeg naselja, a lokacija je izabrana, između ostalog, i zato što ruski predsjednik u srijedu treba da posjeti Sibirski federalni distrikt, prenosi Itar Tas.

Portparol Kremlja, međutim, nije otkrio detalje o tome gdje će Putin biti smješten, niti imena onih koji će biti u njegovom društvu.

„Biće to samo njegov slobodan dan“, rekao je Peskov, izbjegavši odgovor na pitanja o mogućnosti da se predsjednik odmori uz lov ili ribolov. Nije čak htio da kaže ni to da li će on sutra biti sa ruskim predsjednikom.

Peskov je naglasio da tokom svih proteklih godina, od kada je na čelu Rusije, Putin nikada nije uzeo slobodan dan za svoj rođendan.

Ovog puta predsjednik je odlučio da proslavi rođendan na ovaj način, dodao je Peskov, navodeći da šef države nema manje obaveza nego ranije.

Portparol Kremlja je poručio da su dobrodošle čestitke predsjedniku Putinu i da svi koji žele, mogu to da učine posredstvom telefona ili telegrama.

„Svake godine dobijamo veliki broj čestitki“, dodao je Peskov.

Na novinarsko pitanje – kakav poklon je predsjednikova administracija spremila šefu države, Peskov je odgovorio da će mu, kao i obično, uputiti telegram sa toplim riječima.

Kad su drugi pokloni u pitanju, većina njih se nalazi u predsjedničkoj biblioteci, naveo je on i dodao da Putin čuva samo lične poklone, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender