04. 12. 2021.
Starčevica: Političari posjetili prostorije budućeg vrtića, došla i djeca

Starčevica: Političari posjetili prostorije budućeg vrtića, došla i djeca

Starčevica: Političari posjetili prostorije budućeg vrtića, došla i djeca

Završetak radova ozvaničili su predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, gradonačelnik Slobodan Gavranović i direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci Nataša Radulović, koja je rekla da će, otvaranjem vrtića na Starčevici, grad raspolagati sa 23 objekta za smještaj djece.

Radulovićeva je rekla da će se vrtić na Starčevici zvati „Srna”, da će prostorije biti opremljene po evropskim standardima, sa svim osnovnim sredstvima koja su potrebna djeci od godinu dana do polaska u školu.

„Ovdje ćemo imati dvije grupe, jasličku i mješovitu grupu sa ukupno 50 djece”, rekla je Radulovićeva i najavila početkom naredne godine adaptaciju i opremanje prostora za smještaj 50 djece u Ulici prvog bataljona na početku naselja Starčevica.

Iako vrtić nije otvoren i neće početi sa radom još par mjeseci, organizatori događaja su doveli grupu dječaka i djevojčica kako bi ih fotografisali u prostorijama budućeg vrtića.

Laboratorija

Igor Radojičić je istakao da će mještanima Starčevice od sutra biti na raspolaganju nova hematološka laboratorija, gdje mogu na licu mjesta uraditi osnovne biohemijske usluge, da su završeni građevinski radovi na vrtiću, dok rejonska kotlovnica koja će biti u funkciji u ovoj zimskoj sezoni treba da omogući bolji sistem grijanja u ovom naselju.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović je naveo da je prostor nekadašnjeg restorana „Ognjište” budžetskim sredstvima adaptiran u vrtić, te da je potrebno obezbijediti opremu za vrtić koja će koštati oko 170.000 KM.

„Tragamo za sredstvima za opremanje vrtića koji smo otvorili prije nekoliko dana u Krfskoj ulici i ovog ovdje. Oko 100 mališana bi već od nove godine trebalo da uđe u ova dva objekta”, dodao je Gavranović.

Gradonačelnik Banjaluke danas je sa Radojičićem i direktorom banjalučkog Doma zdravlja Gordanom Tešanović obišao novu laboratoriju u Ulici Jug Bogdana, koja će sutra početi sa radom i gdje će građani svakim radnim danom od 7.00 do 15.00 časova moći da urade hematološke analize – kompletne krvne slike, diferencijalne krvne slike, analizu urina.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender