04. 12. 2021.
Loše prebrojali glasove na Beoviziji: Ana Nikolić dobila RTS na sudu

Loše prebrojali glasove na Beoviziji: Ana Nikolić dobila RTS na sudu

Loše prebrojali glasove na Beoviziji: Ana Nikolić dobila RTS na sudu

Pjevačica Ana Nikolić, poslije pet godina sudske borbe, dobila je presudu u svoju korist, i to od javnog servisa Srbije, koji je tužila još 2009. godine zbog krađe glasova na domaćem takmičenju na izboru za Evrosong.

Viši sud u Timočkoj odlučio je da RTS mora da isplati Ani cjelokupne troškove koje je imala oko organizacije i nastupa na pomenutom festivalu, jer je Nikolićeva dokazala da su se u polufinalu ogriješili o nju i nisu dobro izbrojali glasove žirija i publike poslate u njenu korist.

“Duže od pet godina trajalo je suđenje. Više od 20 svedoka je bilo saslušano. Od Aninog tadašnjeg menadžera Bude, preko PR-a, porodice i prijatelja. Sa druge strane, saslušani su i svedoci iz odbrane, ali očigledno nisu imali nikakve argumente kojima bi osporili Aninu tužbu. Zato je sud, nakon što je saslušao sve svedoke, odlučio da presudi u Aninu korist”, govori dobro obaviješten izvor.

Javni servis je najavio žalbu na presudu, ali zbog štrajka advokata sudu još uvijek žalba nije dostavljena. Ana će od RTS-a inkasirati 20.000 evra, plus će nacionalna televizija morati da plati sudske troškove.

Podsjećanja radi, Ana Nikolić tužila je nacionalnu televiziju nakon takmičenja za “Pesmu Evrovizije”, na kojoj se birao predstavnik naše zemlje na ovoj muzičkoj smotri.

Tada je RTS Ani uskratio pravo da se nađe u finalu, jer je nespretno “zbojao” glasove. Nakon uočavanja katastrofalne greške, pjevačici su se uredno izvinuli, ali umjesto da zapjeva u finalu, Ana je presavila tabak i tužila javni servis.

(Kurir)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender