02. 12. 2021.
Magla na području Banjaluke, Prijedora, Dervente i Doboja

Magla na području Banjaluke, Prijedora, Dervente i Doboja

Magla na području Banjaluke, Prijedora, Dervente i Doboja

U Banjaluci će danas, povodom obilježavanja manifestacije “Dan matematike”, biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića između 12.30 i 15.30 časova. Obustava sabraćaja biće na snazi od raskrsnice sa Aleje Svetog Save do raskrsnice sa Ulicom Bulevar cara Dušana.

U Vrbanji, na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, zbog radova na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacije saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Predviđeno je da radovi traju do 31. decembra.

Iz AMS vozače upozoravaju da je na magistralnom putu Čatrnja – Gradiška ograničena brzina kretanja vozila na 40 kilometara na sat zbog zauzimanja širine kolovoza od jednog metra prilikom izvođenja radova na izgradnji trotoara u naselju Čatrnja.

Zbog izgradnje novog mosta u mjestu Tekućica obustavljen je saobraćaj na lokalnom putu Doboj Novi tri – Petrovo. U vrijeme trajanja obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativni putni pravac Doboj /Poljice/ – Granica Republike Srpske/FBiH u Stanić Rijeci. Za prelazak pješaka izgrađen je montažno-demontažni most pored mosta na kojem se izvode radovi.

Do 22. oktobra produženi su radovi na deminiranju terena na lokalitetu Šikare u naselju Liješće na magistralnom putu Brod – Odžak, pa će od 8.00 do 16.00 časova dolaziti do polučasovnih obustava saobraćaja.

Zbog deminiranja terena na u mjestu Stanić Rijeka na dionici magistralnog puta Doboj – Tuzla na snazi će biti polučasovne obustave saobraćaja od 9.00 do 15.00 časova. Predviđeno je da radovi traju do 17. oktobra.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarska Dubica, na lokalitetu Donji Јelovac došlo je do ulegnuća kolovoza zbog čega se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara.

Na raskrsnici kod bolnice u Brčkom otežan je saobraćaj zbog izgradnje raskrsnice. Radovi će trajati do 10. oktobra, a vozila se preusmjeravaju postojećim tranzitom, i to ulicama Banjalučka – Ibrhimbegovića – Klanac – Centar iz prvca Bijeljine i Čelića.

Na regionalnom putu Prisika dva – Vitovlje, u mjestu Zapeće, izvode se radovi zbog prolaska trase cjevovoda pa se saobraćaj odvija privremeno izgrađenom obilaznicom u dužini od oko 80 metara. Predviđeno je da ovakav režim odvijanja saobraćaja bude do 8. oktobra.

Saobraćaj se, zbog odrona, jednom trakom odvija na regionalnim putu Sikirići – Fakovići – Skelani, Tišća – Caparde i LJubovijski most – Drinjača. Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon – Јasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od tri i po metra.

Na putu Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

U Federaciji BiH na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, uključujući pravce Tuzla – Šićki Brod, Sarajevo – Trnovo, Bosansko Grahovo – Livno i LJubuški – Čapljina, javljaju agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender