02. 12. 2021.
Rukometni spektakl u Banjaluci: Republika Srpska protiv Srbije

Rukometni spektakl u Banjaluci: Republika Srpska protiv Srbije

Rukometni spektakl u Banjaluci: Republika Srpska protiv Srbije

U taboru Srpske jedno poluvrijeme će odigrati Andrea Lekić i Sanja Damnjanović, reprezentativke Srbije, koje su porijeklom s ovih prostora.

“Iako u ovakvim mečevima rezultat nije u prvom planu, sa Lekićevom i Damnjanovićevom dobijamo mnogo na kvalitetu i vjerujem da možemo da pružimo dostojan otpor selekciji Srbije. Utakmica je prije svega nagrada za djevojke koje se bave rukometom u RS jer je ovo jedna od rijetkih prilika da izađu iz anonimnosti”, rekao je selektor Srpske Rade Unčanin, a prenose “Nezavisne novine”.

Utakmicu s nestrpljenjem čeka Damnjanovićeva.

“Drago mi je što smo ponovo na okupu. Utakmicom sa Republikom Srpskom pišemo istoriju i ponosna sam zbog toga. Posle prijateljskog susreta u Banjaluci putujemo u Umag na Kroacija kup. Cilj nam je plasman na Olimpijske igre, ali prvi korak je Evropsko prvenstvo (od 7. do 21. decembra) i svaka djevojka to jedva čeka”.

Saša Bošković, selektor Srbije, takođe je srećan što će utakmica biti odigrana.

“Ponosan sam što idemo u Banjaluku. Navijači iz RS su dolazili i navijali za naše djevojke tokom SP, i zaslužili su da vide vicešampionke sveta. Nadam se da će biti pun ‘Borik'”, izjavio je Bošković.

Susret Srpske i Srbije je dio nastavka saradnje dva Saveza, s obzirom na to da su rukometaši Srbije u junu gostovali u Banjaluci.

“Dugo smo čekali priliku da odigramo meč sa selekcijom Srbije i konačno dočekali. Vjerujem da će publika prepoznati važnost ove utakmice, a i da će dolaskom u ‘Borik’ pokazati koliko voli Srbiju”, istakao je Zdravko Milićević, predsjednik Rukometnog saveza RS.

U srijedu u 11 časova, prijem za rukometašice Srbije organizovaće Milorad Dodik, predsjednik Srpske.

Večerašnja utakmica imaće i humanitarni karakter pošto će 50 odsto prihoda od ulaznica biti uplaćeno za pomoć sestrama Tatjani i Milani Gajić, koje boluju od Laforine bolesti.

Ulaznice po cijeni od tri marke mogu se kupiti u dvorani “Borik”.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender