05. 12. 2021.
Jahorina: Počelo skijanje, proradio lift “Željo”

Jahorina: Počelo skijanje, proradio lift “Željo”

Skijališta čekaju snijeg i obećavaju popuste

Jedino od čega sada strahuju zaposleni na skijalištima jeste da se ne reprizira prošla zima, kada su, zbog nedostatka snijega, bilježili debele minuse u poslovanju.

Šansu da se skijaju po nižim cijenama imaće skijaši koji posjete Jahorinu, gdje su za posjetioce spremna i mnoga druga iznenađenja.

“Moramo da obradujemo sve skijaše, pa ćemo reći da su cijene ski-pasa niže za nekih desetak procenata. Uveli smo i nove ski-pasove, koji do sada nisu bili na planini. Naime, radnim danima će skijanje biti jeftinije i iznosiće 33 marke, a za dane vikenda nismo povećali cijene i koštaće 37 maraka”, precizirao je Dragan Sokolović, rukovodilac marketinga i prodaje Olimpijskog centra “Jahorina”.

Kako je dodao, to je samo jedna od novina koje očekuju skijaše koji ih posjete u predstojećoj sezoni.

“Trenutno imamo određene aktivnosti u vezi sa jednim ozbiljnim događajem koji planiramo za početak sezone, polovinom decembra. Radi se o spoju muzike, zabave i skijanja. Za nekoliko dana ćemo objaviti više detalja”, kazao je Sokolović.

U sklopu tog događaja, precizirao je, planirana su i dva dana besplatnog skijanja, a u narednih nekoliko dana će se znati koja muzička imena će obilježiti ovaj događaj. To, međutim, nije sve.

“Kao i prethodnih godina, mi smo uložili maksimalne napore da svaku novu sezonu dočekamo što spremniji. Ove godine smo imali niz aktivnosti po pitanju popravljanja i uređenja sadržaja na planini, tako da smo radili na proširenju novih staza. Osim toga, ove godine biće i više mjesta za parkiranje”, rekao je Sokolović.

I kada bi pahulje za koji dan zabijelile Vlašić, prema tvrdnjama radnika na toj planini, spremno bi dočekali skijaše, iako su neke pripreme još u toku.

“Mi se odavno spremamo i kada je riječ o ugostiteljstvu i o skijanju. Što se tiče novih stvari, poradili smo na poboljšavanju uslova za vještačko osnježivanje. Na to smo stavili najveći akcenat. Što se tiče nas, i kada bi snijeg sada pao, bili bismo spremni za skijaše”, ispričao nam je Adnan Kalušić, menadžer vertikalnog transporta u preduzeću “Vlašić Ski”.

Najavio je da će cijene, najvjerovatnije, ostati na prošlogodišnjeg nivou, tako da bi dnevna karta trebalo da košta 27 maraka, poludnevna 18, a ko preferira noćno skijanje, za taj užitak će plaćati 16 KM.

Pripreme su završili zaposleni u Ski-centru “Kozara”, gdje kažu da je jedini preduslov za skijanje – snijeg.

“Što se tiče naših aktivnosti, prošla sezona je bila nikakva, a u periodu iza nas sve smo pregledali, tako da su i staza i lift u dobrom stanju. Mislim da se cijene neće mijenjati, što znači da će dnevna karta da iznosi 15, poludnevna će biti 10 maraka, dok će noćna da košta 13 KM”, kazao je Dragan Pauković, koji radi u Ski-centru “Kozara”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender