02. 12. 2021.
Potpisano pismo namjere o saradnji Banjaluke i Subotice

Potpisano pismo namjere o saradnji Banjaluke i Subotice

Potpisano pismo namjere o saradnji Banjaluke i Subotice

Gavranović je istakao da potpisivanje pisma namjere predstavlja početak dobre i plodonosne saradnje od značaja za ekonomski, kulturni, sportski i svaki drugi prosperitet i Banjaluke i Subotice.

“Naš cilj je potpisivanje sporazuma o saradnji i prijateljstvu dva grada. Do tada ćemo zadužiti odgovarajuće gradske službe da definišu konkretne protokole, sa jasnim programima, mjerama i rokovima realizacije u svakoj od oblasti saradnje”, rekao je Gavranović novinarima nakon svečanosti potpisivanja pisma namjere.

On je dodao da bi Banjaluka u narednom periodu trebalo da potpiše i sporazum o saradnji sa LJubljanom.

Gradonačelnik Subotice Maglai rekao je da je današnje potpisivanje pisma namjere o saradnji Banjaluke i Subotice prva zvanična saradnja koju Subotica ostvaruje sa nekim od gradova u BiH i slična onoj koju Subotica ima sa Segedinom u Mađarskoj i Osjekom u Hrvatskoj.

“Naši gradovi i regije su veoma bliski i od ranije, sarađivali smo u mnogim oblastima, poput ekonomije i kulture. Želimo da obnovimo tu saradnju koja je ranije postojala i podignemo je na viši nivo”, naveo je Maglai.

Maglai je zahvalio današnjim domaćinima za poziv i mogućnost uspostavljanja saradnje, ističući da Subotica i Banjaluka imaju mnogo zajedničkog i da, osim u oblasti ekonomije i kulture, mogu da sarađuju i u oblasti turizma, zdravstvene i socijalne zaštite

“Prvenstveno treba da se oslonimo na sopstvene snage, na regije koje su bliske i regije koje imaju zajedničke interese da sarađuju, a ne da tražimo pomoć sa strane”, dodao je Maglai.

Potpisivanju pisma namjere o saradnji između Banjaluke i Subotice danas u Banjaluci prisustvovao je i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender