08. 12. 2021.
SDS podnio dvije prijave CIK-u protiv SNSD-a

SDS podnio dvije prijave CIK-u protiv SNSD-a

SDS podnio dvije prijave CIK-u protiv SNSD-a

On kaže da se u spornom materijalu pod naslovom “Rušitelji Republike Srpske”, koji posljednjih dana dijele aktivisti SNSD, šire laži i koristi jezik mržnje protiv lidera SDS-a, PDP-a i NDP-a, kao i dvojice kandidata Saveza za promjene za predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH Ognjena Tadića i Mladena Ivanića.

“Lideri i kandidati opozicije diskredituju se na ličnoj osnovi i nazivaju se izdajnicima koji direktno ruše Srpsku. Tadić se dodatno kompromituje kao osoba koju su, dok je bio u ratnom logoru `Lora`, vrbovali strane obavještajne službe, kao i da je učestvovao u pomilovanju 300 kriminalaca dok je radio u kabinetu bivšeg predsjednika Republike Nikole Poplašena”, rekao je Ćuzulan na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naveo da je SDS Opštinskoj izbornoj komisiji u Gradišci podnio prijavu protiv SNSD zbog cijepanja plakata i fizičkog nasrtaja aktivista SNSD na aktiviste SDS-a.

“U noći 7. na 8. oktobar grupa omladinaca SNSD, u vidno alkoholisanom stanju, pocijepala je plakate SDS i fizički nasrnula na aktiviste SDS-a o čemu je obaviještena Policijska stanica u Gradišci”, naveo je Ćuzulan.

Komentarišući odluku CIK-a o uklanjanju Slavka Vučurevića sa liste PDP-a za Narodnu skupštinu Srpske zbog korištenja jezika mržnje i izrečenih uvredljivih sadržaja prema pripadnicama ženskog pola na izbornim tribinama PDP-a u Trebinju i Nevesinju, Ćuzulan je rekao da je CIK prvi put zakonski reagovao, ali nije htio davati ocjenu te odluke, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender