27. 11. 2021.
Novak se mučio, ali i pobijedio

Novak se mučio, ali i pobijedio

Novak se mučio, ali i pobijedio

Novak će se za plasman u polufinale boriti sa Davidom Fererom, koji je u tri seta izbacio Endija Marija. Taj meč igra se u petak od 12.30.

Đoković i Ferer do sada su igrali 17 puta, Novak vodi 12-5, a u jedinom meču ove godine Novak je slavio 7:5, 4:6, 6:3.

Kukuškin je od samog početka igrao odlično – bio je agresivan i forhendom i bekhendom i prvi je stigao do brejk lopte, ali se Novak izvukao sjajnim servisom. Upravo je početni udarac, uz dobar forhend, bio glavno Đokovićevo oružje u prvom setu, a u finišu je srpski teniser napravio brejk i došao do 1-0.

Očekivalo se da će drugi set biti lakši dio posla, ali posao je zapravo tek tada počinjao. Kukuškin je izuzetno dubokim lopticama otjerao Novaka iza osnovne linije, napravio je brejk, a naš igrač postajao je sve nervozniji kako nije uspijevao da anulira zaostatak.

Iako je Đoković vratio brejk za 5:4, već u sljedećem gemu Kukuškin nastavlja sa rafalnim udarcima i zasluženo dolazi do izjednačenja.

Držao se Kazahstanac do 2:2 u trećem setu, ali i Novak je igrao sve bolje kada je video protivnik nema namjeru da popusti. U petom gemu Đoković je napravio brejk koji se ispostavio presudnim za konačnu pobjedu.

Novak je meč završio sa 27 vinera i 34 neiznuđenih grešaka, dok je Kukuškin imao 35 direktnih poena i 37 grešaka, javlja B92.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender