02. 12. 2021.
Novinaru Siniši Vukeliću prijećeno smrću!

Novinaru Siniši Vukeliću prijećeno smrću!

Novinaru Siniši Vukeliću prijećeno smrću!

Sve se desilo na jednoj benzinskoj pumpi u Banjaluci na koju je Vukelić svratio po cigarete.

-Muškarac, kratko ošišan, tridesetih godina, treći u redu, okrenuo se prema meni i poslije desetak sekundi prišao i rekao: “Gdje si ti smradu jedan. Tebe tražim mjesecima po Banjaluci da te ubijem“. Pogledao sam ga i rekao da je vjerovatno pogriješio, jer ga ne poznajem. Unio mi se u lice i galameći poručio: „Ja tebe znam vrlo dobro. Još jednom ako uzmeš u usta ime mog oca Dubravka Prstojevića objesiću te ispred Boske. Jesi razumio, zgaziću te“. Napravio je pokret kao da će me udariti, u zadnjem trenutku se predomislio i samo me zakačio prstom po nosu, sa strane, te izašao napolje galameći, priča Siniša Vukelić.

Kaže da je slučaj prijavio CJB Banjaluka, te da je policije vrlo brzo i korektno odradila svoj dio posla. Prema njegovim informacijama, izuzeli su video snimak na kojem se jasno vidi šta se dogodilo, kao i izjavu od radnika pumpe.

Vukelić pojašnjava da je u junu objavio da je Dubravko Prstojević Mrva smijenjen sa funkcije šefa Grupe za kontrolu velikih poreskih obveznika, kao i da je smijenjeno još pet inspektora.
Za Prstojevićevog sina Olega kaže da je već presuđivan i poznat organima gonjenja u RS.

A osoba koja se na društvenim mrežama predstavlja kao Oleg Prstojević očigledno je naklonjena aktuelnim vlastima u Republici Srpskoj. U više postova “brani” politiku SNSD-a, što se vidi i na komentarima o slučaju Picinog parka.

 

oleg

 

Novinari u pancirima?

Urednik portala capital.ba podsjeća da je i prije dvije godine za prijetnju ubistvom prijavio biznismena Milu Radišića. Riječ je o vlasniku kompanije Grand Trade, koji se hvalio svojim bliskim vezama s predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

-Od tada do danas niko me nije kontaktirao, osim nezvaničnih informacija koje sam dobio od kolega da je tužilaštvo podignulo, a sud prihvatio optužnicu, kaže Siniša Vukelić. Očekuje, naglašava, da institucije rade svoj posao, a vlasti konačno da odgovore na pitanje da li su novinari u RS bezbjedni ili treba na posao da idu u pancirnim košuljama.

Siniša Vukelić, koji je i predsjednik Kluba novinara Banjaluka, podsjeća da je to udruženje još prije mjesec dana pokrenuo inicijativu za izmjene Krivičnog zakona RS po kojima bi se napad na novinara tretirao kao napad na službeno lice.

-Smatramo da bi to djelovalo i preventivno, te da bi ubrzalo rješavanje slučajeva napada na novinare i uvećalo kazne za napadačne, zaključuje Vukelić.

(Istinito)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender