03. 12. 2021.

Igraju Borac i Crvena zvezda

Dugo očekivani meč između dva velika sportska prijatelja privukao je veliku pažnju navijača i podigao je veliki dio Republike Srpske na noge. Kapacitet Gradskog stadiona je oko 10.000 mjesta i sigurno je da će biti mali da primi sve koji žele da uživaju u ovoj fudbalskoj predstavi.

“Očekujemo da tribine stadiona budu ispunjene do posljednjeg mjesta i nadamo se da će obje ekipe prikazati dobar fudbal kako bismo zadovljili sve one koji budu na stadionu”, rekao je Vinko Marinović, trener Borca.

Marinović je uz Vladana Grujića, kapitena “crveno-plavih”, u bogatoj karijeri nosio dres Zvezde, gdje je ostavio dubok trag. Marinović je dan pred utakmicu istakao da nema neke posebne emocije, ali da će o tome moći više govoriti kad susret počne.

“Borac mi je omogućio da napravim nešto u karijeri i zahvaljujući igrama u njemu zaslužio sam transfer u Zvezdu. Treniram Borac i posvećen sam samo njemu. Trenutno nemam nekih posebnih emocija pred meč, ali vidjećemo sve kad susret počne”, kazao je Marinović i dodao:

“Ova utakmica je nagrada za sve nas i rezultat je u drugom planu. Zvezda je dosta jača od nas bez obzira na to što dolazi u dosta oslabljenom sastavu”.

Sa druge strane, sadašnji kapiten Borca nije igrao zapaženu ulogu u Zvezdi i, kako sam kaže, samo je “prošetao šest mjeseci”.

“U ovaj meč ne ulazim s nekim posebnim emocijama pošto sam se u Zvezdi zadržao šest mjeseci i nisam ostavio dublji trag. U ovom meču želimo na pravi način da se oprostimo od dugogodišnjeg kapitena Draška Žarića, koji odlazi u zasluženu penziju, i želimo da mu zahvalimo na način na koji zaslužuje”, izjavio je Grujić.

Od crveno-plavog dresa u ovom meču se oprašta Žarić, koji je dugo s ponosom nosio i kapitensku traku kluba iz Platonove ulice. Sa Borcem je osvojio “more” trofeja i ne postoji takmičenje u BiH čiji pehar nije podigao. Ovajač je Premijer lige BiH, Kupa BiH, Prve lige RS, Kupa RS i Kupa grada Banjaluke. Sa Banjalučanima je igrao na međunarodnoj sceni i to u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

“Sve najljepše fudbalske stvari u karijeri me vežu za Borac. Drago mi je što u ovakvoj utakmici imam priliku da se oprostim od crveno-plavog dresa. Završavam igračku karijeru, ali ću uvijek biti uz Borac”, kazao je Žarić i zaključio:

“Svaka sezona u dresu Borca imala je težinu. S ponosom mogu da kažem da ne postoji trofej u BiH koji nisam osvojio sa Borcem”.

Plan i program

Osim Draška Žarića, ovo će biti oproštajni meč i za sudijsku trojku Dejan Radiša, Aleksandar Gojić i Goran Ćejić.

Prije meča Borac – Crvena zvezda snage će odmjeriti i predtakmičari FK Borac i reprezentacije GFS Banjaluka, a uoči meča će na Gradski stadion skočiti četiri člana PK Banjaluka, koji će nositi zastave Republike Srpske, grada Banjaluke, te Borca i Zvezde. Predviđeno je i održavanje atletske trke.

 Lazović: Borac je veliki klub

Ekspedicija Crvene zvezde juče je doputovala u Banjaluku na megdan Borcu, a među putnicima nije bilo 12 reprezentativaca na koje Nenad Lalatović, trener šampiona Srbije, nije mogao da računa. Jedan od najboljih igrača “crveno-bijelih” Darko Lazović istakao je da se on i saigrači lijepo osjećaju u gradu na Vrbasu.

“Drago nam je što smo došli u Banjaluku i čast nam je što ćemo odigrati prijateljski meč sa Borcem, koji je veliki klub. Čujemo da će biti pun stadion i daćemo sve od sebe da publika uživa u fudbalskoj predstavi. Iako je ovo prijeteljski susret, ovo će nam biti odlična uvertira za derbi sa Partizanom, koji će biti možda i najvažniji meč ove sezone”, izjavio je Lazović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender