08. 12. 2021.
Opšti izbori 12. oktobra

Opšti izbori 12. oktobra

U nedjelju izbori, sutra izborna tišina

U 7.00 časova u nedjelju, 12. oktobra, biće otvoreno 5.397 redovnih biračkih mjesta, uključujući i pet u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u inostranstvu – u ambasadama u Beču i Berlinu i u konzulatima u Minhenu, Štutgartu i Frankfurtu.

Za glasanje na opštim izborima formirano je i 270 mobilih timova. Biračka mjesta biće zatvorena u nedjelju u 19.00 časova.

Na glasačkim listićima za opšte izbore nalazi se 98 političkih subjekata – 50 političkih stranaka, 24 koalicije i 24 nezavisna kandidata. Pravo glasa ima 3.278.908 glasača.

Regulatorna agencija za komunikacije podsjeća sve medije na obavezu poštovanja izborne tišine pred opšte izbore, koji će biti održani u nedjelju, 12. oktobra.

Iz Agencije podsjećaju da se u Izbornom zakonu navodi da tokom 24 časa prije otvaranja biračkih mjesta na teritoriji BiH, ne smije biti nikakvog medijskog izvještavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju i da period izborne tišine traje do zatvaranja biračkih mjesta. Zabrana objavljivanja rezultata ispitivanja javnog mnjenja u vezi sa glasanjem i izborima, stupila je na snagu jutros u 7.00 časova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender