09. 12. 2021.
Nisu tražene obustave istrage

Jovičić: MUP RS nema saznanja da se u izbornoj noći pripremaju neredi

Jovičić je rekao da MUP smatra da neće doći do nemira u izbornoj noći i izrazio uvjerenje da će građani Srpske imati dovoljno mudrosti da ne nasjedaju na provokacije i ne učestvuju u nekakvim rušilačkim aktivnostima.

Jovičić je poručio da građani treba da slušaju samo zvanične institucije da ne bi bili dezinformisani.

“Mislim da smo zrelo, mudro i pametno društvo koje neće dozvoliti da naruši opstanak Republike Srpske i bezbjednost u Republici Srpskoj”, rekao je Jovičić za “Pres Republika Srpska”.

Prema njegovim riječima, MUP je obezbijedio javni red i mir i održao potrebnu bezbjednost svim građanima Srpske u vrijeme predizborne kampanje i tako će biti i na dan izbora.

“Dakle, u punom kapacitetu odradićemo svoj posao i garantujemo bezbjednost svim građanima”, istakao je Jovičić.

On je rekao da su tokom kampanje, do kraja septembra zabilježena 32 sitna incidenta, kao što su cijepanje plakata ili uništavanje bilborda i stranačkih prostorija, ali nije bilo krivičnih djela uznemiravajućeg karaktera.

Jovičić je rekao i da podržava inicijativu da se sankcija za napad na novinare izjednači sa sankcijom za napad na službena lica.

“Nemam nikavu dilemu. Treba dati podršku novinarskoj profesiji, ali u pravom smislu te riječi, jer i među novinarima ima mnogo onih koji svoj posao ne rade profesionalno”, kaže Jovičić.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender