02. 12. 2021.
Putin amnestira 25.000 osoba

Putin amnestira 25.000 osoba

Putin će održati govor na vojnoj paradi u Beogradu

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin rekao je da će Putin započeti posjetu 16. oktobra oko podneva.

Putin će se u Palati “Srbija” na Novom Beogradu susresti s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem i sa srpskim rukovodstvom prisustvovati potpisivanju nekoliko značajnih sporazuma.

Osim učešća na vojnoj paradi, Putin će položiti vijence na Groblje oslobodilaca Beograda, a zatim će u popodnevnim satima otputovati u Milano.

Čepurin je naglasio da Putin u Beograd ne donosi nikakve ultimatume niti specijalne zahtjeve i da je Moskva zadovoljna izbalansiranim stavom Srbije u vezi sa ukrajinskom krizom.

“Posjeta ima simboličan i pozitivan smisao i za Srbiju i za Rusiju i za Evropu. Beograd su oslobodili partizani i Crvena armija, bez bombardovanja i razaranja grada. Mnogi životi su na taj način spaseni”, rekao je Čepurin.

On je ukazao na to da je posjeta prilika da rukovodstva dvije zemlje otvoreno “oči u oči” razmijene mišljenja i razmotre mogućnosti saradnje.

“Večernje novosti” navode da će u ruskoj državnoj delegaciji biti oko 150 ljudi i da će na Aerodrom “Nikola Tesla” doletjeti u 3 aviona.

Interesovanje medija za praćenje Putinove posjete je ogromno, a samo iz Rusije dolazi 70-ak novinara, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender