04. 12. 2021.
Stara Banjaluka: Gradski saobraćaj 1936. i “jurnjava” 40 na sat preko Borja

Stara Banjaluka: Gradski saobraćaj 1936. i “jurnjava” 40 na sat preko Borja

Stara Banjaluka: Gradski saobraćaj 1936. i “jurnjava” 40 na sat preko Borja

(“Vrbaske novine”, 1936. godine)

U jednoj sredini kao što je naša, gde je železnički saobraćaj relativno slabo razvijen, i to iz očitog nehaja bivše tuđinske vlasti, a nešto i zbog velikih terenskih poteškoća – automobilski saobraćaj igra važnu, a u nekim delovima i presudnu ulogu. On za pojedina mesta čini jedinu vezu sa većim gradovima, jedini način kulturnog dodira i razmene privrednih dobara.

Ima, na primer, nekih zabačenih krajeva u Vrbaskoj banovini koja su od pojedinih varoši udaljena nekoliko desetina, pa i stotinu kilometara. Da bi podmirili svoje najpreče potrebe, bilo kulturne, upravne, sudske ili privredne, oni moraju da putuju po ceo dan. Zato se naš svet teško odlučuje na takav put i onda oskudeva u onom što mu treba ili se zadovoljava s onim što može dobiti u svom kraju.

S druge strane stanovnici varoši moraju proizvode da kupuju po većoj ceni, naročito životne namirnice. Ako je, međutim, neko naselje povezano sa varoši autobuskim saobraćajem, onda je pristup lakši komotniji i brži i on donosi svoje velike ekonomske koristi pojedincu i zajednici.

To isto vredi i za unapređenje turizma u Vrbaskoj banovini. Bez dobrog automobilskog saobraćaja nema ni razvijenog turizma jer većina lepotom obdarenih mesta, koja turisti posećuju radi njihove prirodne lepote ili istorijskog značaja, nisu dostupna železničkoj mreži.

Da je ovo tačno najbolje svedoči put Banjaluka-Jajce, o kome je do sada u našim i stranim časopisima mnogo pisano. Da nije autobuskog saobraćaja braće Divjak, mnogi ne bi videli ovaj retko slikoviti kanjon, koji vijugajući kroz klisure i klance bučnog Vrbasa impresionira svakog putnika.

Druga važna saobraćajna arterija jeste put Banjaluka-Gradiška, gde saobraćaj takođe vrše braća Divjak. Pa Banjaluka-Derventa, koji u dve smene održavaju braća Šijan i g. Gradaščević, i najzad “Autopromet” g. Vase Zarića, Banjaluka-Teslić, koji nesumnjivo dolazi odmah iza puta Banjaluka-Jajce.

Iz Banjaluke dnevno odlazi po šest autobusa, u raznim pravcima. Autobus za Teslić polazi u dva i po sata posle podne. Ovu liniju održava g. Vaso Zarić, već više godina.

On nastoji da, i pored velikih materijalnih žrtava, održi vezu Banjaluke sa Teslićem preko cele godine. Vožnja do Teslića traje svega tri sata, dok je ranije, dok još nije bio uspostavljen autobusni saobraćaj, prolaz kroz romantičnu, ali zbog divljih zveri i opasnu planinu Boriju, bio skopčan sa raznim opasnostima. Današnja vožnja ovom planinom nije ni opasna, ni dosadna, kad autobus juri brzinom od 40 kilometara na čas, a putnik sa uživanjem, zavaljen u udobnom sedištu, posmatra oko sebe sva ta prirodna bogatstva i lepote.

Ukida se linija

Kako smo obavešteni, g. Vaso Zarić namerava da obustavi saobraćaj Banjaluka-Teslić jer je promet vrlo malen. To bi bila velika nezgoda i šteta za privredni i drugi svet, jer bi se ukinulo jedino prevozno sredstvo koje je od naročite koristi. Prestankom prometa Kotor Varoš, Maslovare, Pribinić i Teslić bili bi potpuno odsečeni od centra banovine i banske uprave, što bi nanelo nenadoknadivu štetu privredi, kulturi i prosveti kao i drugim interesima jednog čitavog kraja Vrbaske banovine.

(“Vrbaske novine”, 1936. godine)
(Press)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender