05. 12. 2021.
Bjelica i Teodosić u Top5 igrača EL

Bjelica i Teodosić u Top5 igrača EL

Bjelica i Teodosić u Top5 igrača EL

Eurohoops je u konkurenciji od 100 košarkaša koji nastupaju u Evroligii izabrao petoricu najboljih igrača za predstojeću sezonu.

Specijalizovani košarkaški sajt navodi da su njihovi kriterijumi bili strogi, kao i to da će sezona pred nama pokazati koliko su bili u pravu.

Krilnom centru Fenerbahčea i plejmekeru CSKA iz Moskve društvo u Top 5 prave još Vasilis Spanulis, Rudi Fernandes i Serhio Rodigres.

#5 Nemanja Bjelica

1

Krilni centar reprezentacije Srbije Nemanja Bjelica zauzeo je peto mjesto. Eurohoops navodi da je veliki rizik što su košarkaša Fenerbahčea stavili na peto mjesto, ali oni vjeruju u njegove kvalitete.

Bjelica je na nedavno završenom prevenstvu svijeta bio impresivan, pa se očekuje da pruži odlične partije i u turskom klubu.

#4 Rudi Fernandes

PARTIZAN-REAL MADRID-EUROLEAGUE-SEASON 2013-2014

Na četvru poziciju Eurohoops je stavio šutera Real Madrida Rudija Fernandesa. Fernandes ima nesporan kavlitet, jedan je od najboljih ofanzivnih igrača. Pored toga važi za jednog od najharizmatičnijih košarkaša.

Jedno od najvažnijih pitanja u vezi sa njim jeste njegova liderska sposobnost. U dosadašnja dva fajnal fora Fernandes nije uspio da napravi razliku u presudnim momnetima, piše Eurohoops.

#3 Miloš Teodosić

SERBIA - GREECE BASKETBALL WORLD CUP SPAIN MADRID

Dvadestsedmogodišnjem Milošu Teodosiću pripalo je treće mjesto. Eurohoops objašnjava Teodosićev talenat, kao i to da je dva puta uzastopno izabran za najboljeg organizatora igre na Fibinim takmičenjima.

Kao dva najveća problema pleja CSKA iz Moskve navode i to što nema zavidne atletske predispozicije, kao i to što ga u određenim trenucima ponesu emocije i želja za pobjedom, pa zbog toga pravi greške na terenu.

#2 Vasilis Spanulis

4

Druga pozicija pripala je Vasilisu Spanulisu, koji slovi za jednog od najuspješnijeg košarkaša u modernoj istoriji Evrolige. Plejmejker Olimpijakosa osvojio je tri titule u Evoroligii i tri puta je bio MVP fajnal fora.

U prethodnoj sezoni imao je skor od 15,1 poen i 4,5 asistencija, ali ga je povreda omela da ima još bolji učinak. Olimpijakos je jedan od kandidata za završni turnir Evrolige, ako to ostvari, jedan od najzaslužnijih biće Spanulis, penosi Eurohoops.

#1 Serhio Rodriges

PARTIZAN-REAL MADRID-EUROLEAGUE-SEASON 2013-2014

Prvo mjesto za najboljeg igrača Evrolige u nastupajućojoj sezoni, Eurohoops je dodelio španskom reprezentativcu Serhiju Rodrigesu.

Plej Real Madrida ima nevjerovatan rad sa loptom, a i odlično se kreće u fazi napada. Serhio Rodriges ima odličan šut, pa se ne ustručava da šutira sa svih dijelova terena, zaključuje Eurohoops.

.
(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender