02. 12. 2021.
Ognjen Tadić: Mrkla noć u Republici Srpskoj još uvijek traje

Ognjen Tadić: Mrkla noć u Republici Srpskoj još uvijek traje

Kako je Tadić propustio šansu da lako pobijedi

Kako saznajemo u štabu SNSD, Milorad Dodik vodi za par hiljada glasova.

Kako god da se završi ova izborna trka, ostaće utisak da je opozicija mogla pobijediti u predsjedničkoj borbi samo da su sve pripreme za to izvršene na vrijeme.

Podsjetimo SDS kao najveća opoziciona stranka imala je pravo da predloži kandidata za predsjednika Srpske. Mjesecima prije izbora u SDS nisu bili načisto koga da kandiduju. Dugo se vjerovalo da će to bili predsjednik stranke, Mladen Bosić, koji je zbog toga bio izložen čestom diskreditovanju u medijima naklonjenim vlasti.

Tek kada je rok za predaju imena kandidata istekao, objavjljeno je da će kandidat biti Tadić. Kampanja je urađena brzinski i nije bilo vremena da se nešto isplanira. Da je SDS bila imalo agilnija i da su bar godinu dana ranije znali koga će kandidovati, mogli su napraviti kampanju prije kampanje – imaju i sredstava, imaju i podršku nekih medija – pa da u septembar stignu sa već izgrađenim kultom predsjedničkog kandidata.

Ovako su nepripremljeni ”udarili” da Milorada Dodika koji je iscijedio i posljednju kap iz svih svoji raspoloživih resursa za kampanju – od RTRS-a i drugih medija, preko podrške brigade analitičara iz Srbije, patrijarha Irineja, do sastanka sa Vladimirom Putinom. I opet imaju neriješen rezultat.

Ako Ognjen Tadić izgubi, ima pravo da prozove one koji nisu izašli da glasaju, ima pravo i da opet poželi ”laku noć”, ali moraće da prizna dio  svoje krivice i krivice i svoje stranke – bez obzira što će i sa takvim ishodom sadašnja vlast biti ozbiljno uzdrmana.

(Kontakt portal)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender