05. 12. 2021.
Banjaluka: Visoke temperature napunile ambulante

Banjaluka: Visoke temperature napunile ambulante

Banjaluka: Visoke temperature napunile ambulante

U Domu zdravlja su nam rekli da je uglavnom riječ o blažim virozama i prehladama.

Broj pacijenata je veći, ali nema razloga za paniku jer nisu u pitanju pacijenti koji pokazuju simptome gripa – rekli su u Domu zdravlja.

Kao jedan od mogućih razloga za povećanje broja pacijenata navode visoke temperature vazduha koje su “prevarile” brojne građane.

Temperature vazduha ujutro i u večernjim časovima su i dalje dosta niže nego u toku dana, tako da veliki broj sugrađana nije bio adekvatno obučen – naveli su u toj zdravstvenoj ustanovi.

Savjetuju građanima da imunitet ojačaju unošenjem svježeg voća i povrća koje je bogato vitaminom C, jer je on najbolje sredstvo za jačanje imuniteta, te da ne uzimaju antibiotike na svoju ruku.

Takođe preporučujemo uzimanje meda, zatim provjetravanje prostorija, te pojačane higijenske mjere, češće pranje ruku, održavanje higijene prostorija i slično – naveli su u Domu zdravlja.

I Banjalučani koji se bore protiv prehlade trude se da ozdrave kombinujući domaće recepte i lijekove koje mogu dobiti bez recepta.

Ljubica Abutović je rekla da doktoru ide ako mora.

Pošto nemam temperaturu, pijem dosta čaja ili iscijedim jedan limun, dodam kašičicu meda i to popijem – objasnila je ona. Slične recepte za borbu protiv prehlade upotrebljava i Cvijeta Novaković.

Trenutno sam zdrava, ali imam dvoje djece koje do sada, nažalost, nije zaobišla nijedna prehlada pa tako ni ovaj put. Piju dosta tečnosti i uzimaju vitamine, a kao i svake godine vodiću ih na preventivnu vakcinaciju protiv sezonskog gripa – rekla je Novakovićeva.

.
(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender