28. 11. 2021.
Uhapšen brat albanskog premijera, kriv za incident na stadionu

Uhapšen brat albanskog premijera, kriv za incident na stadionu

Brat albanskog premijera napustio Srbiju: “Ja sam američki državljanin i ništa mi ne možete”

Američki državljanin Olsi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, koji je bio priveden sinoć u VIP loži stadiona Partizana, pušten je na slobodu, saznaje “Blic” u policiji.

Očevici su “Blicu” prenijeli da je Rama prilikom privođenja pokazao američki pasoš i izjavio:

– Ja sam američki državljanin i ništa mi ne možete.

Rama je bio priveden pod osnovanom sumnjom da je organizovao i rukovodio incidentom sa zastavom “velike Albanije” poslije kojeg je prekinuta fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Albanije. Kod Rame (45) je nađen i daljinski upravljač kojim je lično upravljao bespilotnom letjelicom koja je nosila zastavu.

Kako “Blic” saznaje, sa Ramom su bili privedeni i ostali članovi albanske delegacije koja je sjedila u VIP loži Partizanovog stadiona. I oni su pušteni na slobodu. Kako tvrdi izvor iz MUP Srbije, albanska delegacija je puštena jer “nije mogao da im se obezbijedi branilac zbog štrajka advokata”. Isti izvor je rekao da će tužilaštvo naknadno odlučiti kako će postupati u ovom slučaju.

Albanska delegacija je sa stadiona otišla na aerodrom “Nikola Tesla” radi čarter leta za Tiranu.

Albanska tv stanica “News24″ potvrdila je da je Rama, sa još trojicom Albanaca, bio zadržan poslije incidenta sa puštanjem drona sa zastavom Velike Albanije, ali da je na poslijetku “ukrcan u vozilo” i prebačen na aerodrom. Stanica “News24″ se pozvala na izvore bliske premijeru Albanije Ediju Rami.

“Ambasador Albanije je rekao da su tri osobe zadržane i da su im provjeravani pasoši Sjedinjenih Američkih Država. Pojavile su se i informacije da je zadržavanje bilo povezano sa sumnjom da je jedno od zadržanih lica krilo kod sebe daljinski upravljač za upravljanje letjelicom”, navodi News24.

Dodaje se da je “došlo do zabune”, a da su četiri osobe poslije pregovora sa srpskom policijom “puštene” i nisu uhapšene.

Prema Tanjugovim nezvaničnim informacijama, Ramu je bio priveo načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Dron sa zastavom pušten je sa crkve u Humskoj ulici.

Olsi Rama je naučnik i od marta ove godine radi u kompaniji “Pegasus Communications sh.p.k”. Prethodno je radio u “Delphinus Medical Technologies” i Institutu za borbu protiv raka Barbara En Karmanos. U SAD je došao u aprilu 1997. i posjeduje američki pasoš.

(Blic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender