09. 12. 2021.
Olsi Rama negirao: Nemam ništa sa dronom

Olsi Rama negirao: Nemam ništa sa dronom

Olsi Rama negirao: Nemam ništa sa dronom

Fudbalska utakmica Srbija-Albanija prekinuta je sinoć u 42. minutu pošto se nad terenom pojavila letjelica (dron) na daljinsko upravljanje na koju je bilo zakačeno platno sa mapom velike Albanije u boji i s crnim dvoglavim orlom.

Rama je nakon incidenta zadržan na stadionu oko 40 minuta, kako je javila televizijska stanica “News24” iz Tirane, a potom je pušten.

– Nemam ništa sa letjelicom… ne razumem odakle je došla ta priča – izjavio je Olsi Rama po dolasku u Tiranu.

Rama je kao “spekulacije” odbacio navode srpskih medija da je on organizovao incident i da je upravljao letjelicom.

– Nisam ni hapšen niti privođen. Kada se incident dogodio, situacija je postala haotična, policajci su pregledali sve. Pokazao sam im američki pasoš i kameru. To je trajalo nekoliko minuta – ispričao je Rama koji je jutros stigao u Tiranu s delegacijom albanske reprezentacije.

Ekipu su na aerodromu Rinas dočekali nekoliko albanskih ministara i hiljade navijača.

U Albaniji, kao i u drugim zemljama regiona gdje živi albanska zajednica, posebno na Kosovu i u Makedoniji, prekid utakmice je noćas proslavljen kao pobjeda, pošto su Albanci uvjereni da će Uefa kazniti Srbiju i označiti je kao odgovornu za prekid meča, piše Frans pres.

Štampa u Tirani pozdravila je jutros držanje albanske reprezentacije i pripisala odgovornost srpskoj strani.

“Misterija drona. Ko stoji iza toga, Srbi ili Albanci”, jedan je od naslova u albanskoj štampi koja konstatuje da “albanski simboli razjaruju srpske navijače”.

(Blic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender