02. 12. 2021.

Vulin: Incident sa utakmice ima veze sa dolaskom Putina!

“Nemam nikakvu dilemu da je sve što se desilo sinoć na stadionu bilo pažljivo izrežirano, kako bi se Srbija prikazala kao zemlja visokog rizika, koja je nebezbedna i nesposobna da primi goste iz sveta”, rekao je Vulin novinarima.

On je zahvalio publici na stadionu koja je pokazala veliku dozu uzdržanosti i koja je razumjela da je to scenario u kome ona ne smije da učestvuje, te dodao da nije bilo lako izdržati provokaciju.

“Oni koji su pokušali da donesu zastavu, ili šta god da je ono parče platna trebalo da predstavlja, očekivali su da ćemo imati krvoproliće na stadionu, a da će se Beograđani pokazati kao varvari, a oni to nisu”, naveo je Vulin.

Vulin je istakao da je širom Kosova i Metohije, pa čak i u dijelovima Preševa i Bujanovca, bilo nasilja, koje je očigledno imalo veze sa događajima na stadionu.

U Ambasadi Albanije u Beogradu nisu željeli da komentarišu sinoćnje događaje.

Komentarišući medijske napise da je grupa albanskih navijača puštena da uđe u Srbiju na njegovo insistiranje, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport napisao je na “Tviteru” da “nije insistirao ni na čemu”, te da osuđuje nasilje i političke provokacije na utakmici Srbija – Albanija.

“Nema svrhe da komentarišem izmišljotine u nekim današnjim medijima. Vlada nam je sinoć objasnila svoje postupke oko albanskih navijača. Osuđujem nasilje i političke provokacije sinoć na stadionu”, naveo je Davenport.

Britanski diplomata ističe da je sada na vladama u Beogradu i Tirani da pokažu hrabrost i odgovornost i da ih takve akcije neće skrenuti sa evropskog puta.

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije /FIFA/ Sep Blater osudio je sinoćnji incident na stadionu “Partizana” tokom kvalfikacione utakmice Srbije i Albanije za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, navodeći da fudbal nikada ne bi trebalo da se koristi za političke poruke.

“Oštro osuđujem ono što se sinoć dogodilo u Beogradu”, napisao je Blater danas na “Tviteru”.

Fudbalska utakmica Srbije i Albanija prekinuta je sinoć u 42. minutu pošto se nad terenom pojavila letjelica na daljinsko upravljanje, na koju je bilo zakačeno platno sa mapom “velike Albanije” u bojama albanske zastave i s crnim dvoglavim orlom, što je izazvala revolt publike na stadionu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender