05. 12. 2021.
CIK: Neosnovan prigovor SNSD na obraćanje Bjelice

CIK: Neosnovan prigovor SNSD na obraćanje Bjelice

CIK: Neosnovan prigovor SNSD na obraćanje Bjelice

Nakon analize transkripta tonskog zapisa obraćanja Bjelice, ocijenjeno je da on nije prekršio Izborni zakon BiH i da nije koristio jezik mržnje.

Bjelica je tada lidera SNSD-a Milorada Dodika okarakterisao kao “neprijatelja, koji se koristi ucjenama i otimačinom”.

Raspravljajući o prigovoru SNSD-a, CIK je imao u vidu i jučerašnju odluku Apelacionog odjeljenja Suda BiH koje je djelimično uvažilo žalbu kandidata PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Slavka Vučurevića i poništilo raniju odluku Komisije kojom je njegovo ime skinuto sa kandidatske liste, ali je ostavilo novčanu kaznu izrečenu njemu i PDP-u zbog dešavanja na predizbornim tribinama ove stranke u Trebinju i Nevesinju.

Na sjednici CIK-a razmotrena je i informacija o podnesenim prigovorima i žalbama na ovogodišnji izborni proces.

Navedeno je da je od 10. do 15. otobra CIK-u stiglo ukupno 58 prigovora, ali da je većini slučajeva riječ o prigovorima za slučajeve koji su u nadležnosti opštinskih izbornih komisija.

Kada je riječ o zahtjevima za ponovljeno brojanje, istaknuto je da su oni preuranjeni.

Uz ocjenu da dobijeni prigovori brojnošću i sadržajem ne mogu narušiti regularnost ovogodišnjih izbora u BiH, konstatovano je da će svi prigovori i žalbe iz nadležnosti CIK-a biti riješeni prije utvrđivanja validnosti i objavljivanja izbornih rezultata, kako bi u slučaju opravdanosti nekih žalbi i zahtjeva na vrijeme moglo biti obavljeno ponovljeno brojanje, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender