27. 11. 2021.
Albanska provokacija prekinula meč Srbija – Albanija (VIDEO)

Albanska provokacija prekinula meč Srbija – Albanija (VIDEO)

FS Albanije priznao da je organizator incidenta?

Takođe, navodi se da je dron bio jedini način da se istaknu nacionalna obeležja u “agresivnom i neprijateljskom okruženju“, kao i da srpska strana nije sposobna da osudi nasilje, ekstremizam i rasizam.

“Sa posekotinama, modricama i povredama glave, razumljivo je da je albanski tim bio emotivno uzdrman i psihički rastrojen, pa tako u nemogućnosti da igra ovu divnu igru u groznoj, groznoj situaciji“, počeo je saopštenje koje je napisao PR direktor Saveza Gazmend Melo.

U pismu koje britanski BBC opisuje kao “dugo i emotivno“ usledili su albanski napadi na srpsku stranu.

“Uprkos svemu tome, srpski mediji su se dobrano potrudili da okrive naše predivne momke, čak su i isfabrikovali tako smešnu priču kao što je ona da je premijerov brat kontrolisao dron. Neki srpski mediji otišli su toliko daleko da su objavili da je Olsi Rama bio uhapšen, što sigurno nije bio slučaj, ali zlokobna priroda negativne propagande živi na takvim lažima“.

Nakon udara po srpskim medijima, usledio je i napad na Fudbalski savez Srbije.

“Obeshrabrujuće je čuti nedavne izjave iz FS Srbije, oni nisu skupili hrabrost da preuzmu odgovornost za apsolutnu propast u organizovanju bezbednog međunarodnog sportskog događaja. Srpska strana čini se nesposobnom da osudi nasilje, ekstremizam i rasizam koji je prikazan u Beogradu, već su prezauzeti političkim izjavama koje ne služe drugoj svrsi do da opravdaju sramne akte rasizma i nasilja, kao i nesportsko ponašanje njihovh igrača, navijača i obezbeđenja“, piše u saopštenju, što jeste pomalo čudno, kada se uzme u obzir da je i pomoćnik selektora Albanije Paolo Tramecani izjavio da su se svi igrači ponašali “za primer“.

Albanski zvaničnici u saopštenju čak nisu ni priznali da je u pitanju bila zastava sa mapom tzv. Velike Albanije, već su rekli da je to “jedina zastava koju imaju“.

“Kada je dron preleteo preko stadiona, kao jedini način da se prikažu nacionalne boje u agresivnom i neprijateljskom okruženju, haos je već bio trajao 40 minuta. Albanska zastava smatrana je provokacijom, ali to je jedina zastava koju imamo“.

Posle ovakvog citata da je “dron bio jedini način da se prikažu nacionalne boje“, nameće se pitanje da li je ovo implicitno priznanje da je FS Albanije organizovao uletanje drona?

Osim toga, pre utakmice zastava Albanije uredno je raširena, kao što propisi nalažu, bila je i na jarbolu na stadionu Partizana, tako da dron sigurno nije bio jedini način da se prikažu nacionalna obeležja Albanije.

Uz to, ako je ono jedina zastava koju Albanci imaju, da li to znači da Albanija 2014. godine pretenduje na teritoriju delova Grčke i Srbije, kao i polovinu Crne Gore i Makedonije.

Takođe, Albanci u saopštenju nisu ni spomenuli dvojicu likova na dronu – političara Ismaila Đemalija i ratnog vođu Isu Boljetinija, što je najjasnije moguće mešanje politike u sport, kao ni nasrtanje njihovih igrača na Stefana Mitrovića koji je mirno pokupio zastavu

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender