02. 12. 2021.
Napravite same: Domaći eliksir mladosti za žene

Napravite same: Domaći eliksir mladosti za žene

Napravite same: Domaći eliksir mladosti za žene

Podmlađivanje lica, tijela i cijelog organizma ne mora se sastojati samo od kozmetičkih procedura. Neophodno je kombinovati različite metode podmlađivanja koje mogu dati daju zapanjujuće rezultate.

Jedan način je svakako ovaj recept koji nije skup i sadrži zdrave sastojke.

Recept podmlađivanja organizma:
– 100 ml lanenog ulja
– 2 srednja limuna
– 1 velika glavica bijelog luka
– 0,5 kg meda

.
Očišćeni bijeli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore (prije toga dobro oprati) samljeti na mašinu za mljevenje mesa ili isitniti u blenderu. Samljevenu smjesu pomiješati sa medom, dodati ulje i sve ponovo promiješati. Smjesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli.

Konzumirati tri puta dnevno po 1 supenu kašiku pola sata prije jela.

Kako ova smjesa podmlađuje organizam?

Laneno ulje je biljni hormon, Lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3), što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).

Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidanasa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i zučne putevi. Čista jetra je naš glavni generator mladosti. Vitamin C iz limuna savršen antioksidant, jača imunitet i krvne sudove. Bijeli luk čisti krvne sudove, a med donosi hranu sudovima – mikroelemente koji obnavljaju i podmlađuju cijeli organizam, piše Super Žena.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender