27. 11. 2021.
Nikolić: Putinu Orden Republike Srbije na visokoj ogrlici

Nikolić: Putinu Orden Republike Srbije na visokoj ogrlici

Nikolić: Putinu Orden Republike Srbije na visokoj ogrlici

On je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je Putin u Beogradu i što se odnosi dvije zemlje razvijaju sve bolje.

“U današnje vrijeme je popularno da se prijateljstvo meri trgovinskom razmjenom, a mi drugačije gledamo na prijateljstvo“, istakao je Nikolić.

Predsjednik Srbije je rekao da Srbija Rusku federaciju ubraja u svoje velike prijatelje i da je takvo razmišljanje nastavak onog razmišljanja koje su imali naši preci.

“Takođe, učimo našu decu da razmišljaju onako kako mi razmišljamo. Sve nas vezuje, ne samo slovensko poreklo, jezik, vera i kultura, već to što smo uvek bili na istoj strani“, dodao je Nikolić.

On je naveo da je Srbiji dragocjena podrška Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, pogotovo u vezi sa Kosovom i Metohijom.

“Znam da Rusija taj princip čuva, iako znam da bi mogla da postupi drugačije. Srbija u Rusiji vidi velikog saveznika, saradnika i partnera i neće ugroziti svoj moral bilo kakvim ponašanjem prema Rusiji. Nemamo izbora i ne možemo drugačije“, istakao je Nikolić.

Predsjednik Srbije je naveo da ekonomska i privredna saradnja prati prijateljstvo dvije zemlje.

“MI ćemo danas imati priliku da rešavamo probleme koje smo, prvenstveno mi, stvorili u energetskom kompleksu, kao što su dugovanja. Takođe, govorićemo o načinu na koji Rusija može da pomogne našoj petrohemijskoj industriji i ono što ja mislim, razvoj poljoprivrede u Srbiji bi omogućio stabilnost Rusije u snabdevanju“, zaključio je Nikolić u otvorenom dijelu sastanka.

Nikolić je, nakon zatvorenog dela razgovora, dodijelio Orden Republike Srbije na visokoj ogrlici ruskom predsjedniku, javlja B92.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender