02. 12. 2021.
Poslije Beograda, Putin u Milanu

Poslije Beograda, Putin u Milanu

Poslije Beograda, Putin u Milanu

Putin, koji je u Milano stigao da bi prisustvovao dvodnevnom Azijsko-evropskom samitu (ASEM), večeras bi trebalo da se sastane s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsjednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, uoči sutrašnjeg zvaničnog bilateralnog susreta između lidera Rusije i Ukrajine, objavila je italijanska agencija ANSA.

Putinov portparol Dmitrij Peskov je za rusku agenciju Tas rekao da je sastanak s Merkelovom nešto odložen zbog promjena rasporeda, kao i da se nada da će vrijeme susreta biti dogovoreno do kraja dana.

Očekuje se da će večeras lideri ASEM-a prisustvovati večeri u organizaciji predsjednika Italije Đorđa Napolitana, a očekuje se da će se nakon večere Putin sastati s Napolitanom, navodi Tas.

Savjetnik Putina Jurij Ušakov je izjavio da će ruski predsjednik i njemačka kancelarka razmijeniti mišljenja o bilateralnim odnosima, s posebnim fokusom na situaciju u Ukrajini.

Pored toga, Putin i Merkelova će razgovarati o primjeni sporazuma o prekidu vatre na istoku Ukrajine, kao i o obezbjeđivanju nesmetanog snabdijevanja Evrope ruskim gasom tokom predstojeće zime.

Forum ASEM se zvanično otvara sutra ujutro, a prisustvovaće mu rekordan broj svjetskih državnika – 51, navodi Ansa. Očekuje se da će na samitu biti riječi o ekonomskoj krizi, naporima u borbi protiv starih i novih prijetnji, uništenju oružja za masovno uništenje, kao i o ukrajinskom problemu, javljaju agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender