04. 12. 2021.

Htjeli Đokovića da uvuku u skandal

Ljudi koji su osumnjičeni da su nameštali mečeve uz pomoć Danijelea Bračalija i Potita Staračea, izgleda da su pokušali da u aferu uvuku i mnogo veća imena – prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića i Filipa Kolšrajbera.

Bračali i Starače osumnjičeni su za namještanje na osnovu transkripata razgovora Bračalija na Skajpu sa izvjesnim računovođom Manolom Brunijem 2007. godine.

Osim njega, u prevaru je uključen i čovjek pod nadimkom Goret, za kojeg Evrosport piše da je član uprave FK Peruđa, a nekad fudbaler Roberto Goreti.

List ’Il Fatto Quotidiano’ otkrio je njihov razgovor na Skajpu sa kraja 2007. godine, u kojem Bruni spominje Novaka Đokovića. Srpski teniser je izgubio u drugom kolu na turniru u Parizu od Fabrisa Santoroa, a slijedio mu je Masters kup u Šangaju.

“Ančićev trener, kojeg poznajemo, razgovarao je prije meč sa djevojkom Novaka Đokovića i pitao je da li žele da izađu sljedeće večeri. Ona je rekla da to nije moguće, da sutradan lete i da Đoković želi da dođe u Šangaj bar deset dana ranije. Pokušao je da pozove našeg čovjeka, ali mi samo što smo izašli“, piše Bruni, a objavljeno je i sljedeće:

“Đoković je bio ’jestiv’ na 9%, ’pojeo’ bih ga na bar 100.000“, piše Bruni u kladioničarskom žargonu, a sumnja se da je ovde u pitanju greška u kucanju i da ne bi trebalo da piše “9%“.

U razgovoru se potom spominje nemački teniser Filip Kolšrajber.

“J..i ga, propustio sam veliki pogodak na Kolšrajbera zbog telefona. Nidalon me je pozvao“.

Jasno je da u oba slučaja nedostaje kontekst da bi se u potpunosti razumjela situacija, ali još jasnije jeste da ni Đoković ni Kolšrajber nisu bili svjesni da se o njima raspravlja u tom kontekstu i njihove krivice nema.

Ipak, jasno je da ni tenis nije ’čist’ sport, što se možda najbolje vidi po riječima izvesnog Mauricija Cangarija, koji se obratio Bruniju na Skajpu, takođe 2007. godine.

“To je sport prevara, u tenisu poklanjaju novac“.

.
(B92, TENNISWORLDUSA.ORG)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender