09. 12. 2021.
Novi trendovi za uređenje doma

Novi trendovi za uređenje doma

Novi trendovi za uređenje doma

Ako vam je stari namještaj dosadio i želite da stan uredite na nov, moderan način, prije nego što krenete u potragu za novim “elementima”, imajte na umu da su ove sezone u trendu prirodni materijali – metal, staklo i kamen.

Stočići za kafu od miješanih materijala poput mermera i metala ili mermera i drveta su postali apsolutni hit, kao i svijećnjaci urađeni u istom stilu.

U dizajnu lampi, saksija, držača za knjige, vaza za cvijeće, do zidnih polica, od svih geometrijskih oblika, ove jeseni je najpopularnija šestougaona forma.

Dijagonalne linije na jastucima, zavjesama, posteljinama i tepisima su još jedan od trendova koji je možda i najlakše ispratiti. A što se kolorita tiče, nećete pogriješiti ako odaberete tamnozelene, crne ili detalje boje breskve.

Nakon ptica i druge životinje polako počinju da nam se uvlače u kuću, poput pasa, mački, ali i “safari” životinja.

Držači za knjige u obliku nosoroga, činijice za sitnice u obliku slona, prasenceta, konja, a sve to u zlatnim nijansama.

Najbolje od svega je to što sve ove trendove možete “spakovati” zajedno. Metalno zlatne nogare stola će se odlično uklopiti sa “životinjskim detaljima” u istoj boji koje ćete poredati na šestougaone police, dok će se mermerna površina stola savršeno uklopiti sa crno-bijelim jastucima ili zavjesama, pišu Novosti.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender