27. 11. 2021.
Putin i Merkel bez saglasnosti o Ukrajini

Putin i Merkel bez saglasnosti o Ukrajini

Putin i Merkel bez saglasnosti o Ukrajini

To je objavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov neposredno poslije sastanka dva lidera u Milanu.

“I dalje poštoje ozbiljna razmimoilaženja oko ocjene unutrašnjeg sukoba u Ukrajini kao i oko dubokih uzroka onoga što se sada tamo dešava”, rekao je Peskov.

Putin je kasno sinoć razgovarao sa njemačkom kancelarkom u Milanu, na margini evro-azijskog samita, pošto je doputovao je sinoć iz Beograda.

“Tokom ovog dužeg i detaljnog razgovora (dva i po sata) Putin i Merkel pažljivo su provjerili sprovođenje sporazuma potpisanog u Minsku “, rekao je Peskov.

Sporazum potpisan 5. septembra, uspostavio je prekid vatre na istoku Ukrajine između separatista i snaga vjernih Kijevu, i redovno se krši.

Takođe na margini ovog samita ruski predsjednik trebalo bi da se sastane sa svojim ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom, koji optužuje Moskvu da podržava separatiste na istoku Ukrajine. Ovo će biti njihov prvi sastanak od kraja avgusta.

Njihov susret održaće se u prisustvu više evropskih zvaničnika među kojima će biti i Angela Merkel, francuski predsjednik Fransoa Oland, britanski premijer Dejvid Kameron, italijanski premijer Mateo Renci i vođe Evropske unije Zzoze Manuel Barozo i Herman van Rompej.

Njemačka kancelarka već je sinoć razgovarala sa Porošenkom kada su njih dvoje izrazili žaljenje zato što više tačaka sporazuma iz Minska nije sprovedeno iako su ih obe strane prihvatile, prema navodima jednog izvora bliskom ukrajinskoj vladi, javljaju agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender