05. 12. 2021.

Dodik: Kacin se pokazao kao antisrpski orijentisan

“On je politička vucibatina, koja pokušava da održi neki svoj uticaj. Orijentisan je promuslimanski, kao što je bio orijentisan prošiptarski u slučaju Kosova”, istakao je Dodik za “Politiku”.

On je naglasio da bi pristajanje Brisela na prijedlog Slovenije da Kacin bude postavljen za novog šefa Delegacije EU u BiH značilo da Evropa ne radi ozbiljno i da potuno ignoriše realnost.

“Kacin je potpuno neprihvatljiv saradnik”, napomenuo je Dodik.

Predsjednik Srpske je ocijenio da će, ukoliko Kacin dođe u BiH, svi razgovori BiH o Evropi biti zaustavljeni.

“Ja neću sa njim da razgovaram. On se pokazao kao antisrpski orijentisan i nemam namjeru da gubim vrijeme sa takvim ljudima koji bi ovdje došli i iživljavali neke svoje frustracije i pokušavali da nas još više ocrne. Nikakve vrste razgovora sa njim, ako bude na funkciji, ne dolaze u obzir”, poručio je Dodik.

On kaže da, ipak, ne vjeruje da će Evropa biti toliko neozbiljna i upozorava da bi Kacinov dolazak dalje usložnio odnose BiH sa Evropom.

“On će pokušati institucionalno da iskoristi neku snagu, ali moram reći da su oni toliko jaki koliko mi njih pustimo da su ovdje važni… Naravno da Evropu treba uvažavati, ali ako Evropa pošalje jedan tako neozbiljan prijedlog ovdje, onda je veliko pitanje kakav odnos imate prema samoj Evropi”, zaključio je predsjednik Republike Srpske.

(Politika)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender