04. 12. 2021.
Galijašević: Vehabije angažovane s namjerom

Galijašević: Vehabije angažovane s namjerom

Galijašević: Vehabije angažovane s namjerom

Na ovaj način vehabijama se daje prilika za djelovanje u BiH. Ovo nije jedini slučaj, a sa ovom kasarnom to je urađeno s nekim ciljem – rekao je Galijašević i dodao da u BiH postoji više od 20.000 tona naoružanja koje nije evidentirano.

Komentarišući današnje navode “EuroBlica” da pripadnici radikalnog vehabijskog pokreta u BiH rade u hangarima kasarne “Kula” kod Mrkonjić Grada i da imaju pristup stotinama tona eksploziva, Galijašević je napomenuo da su njemačke službe utvrdile da i na aerodromu u Sarajevu radi deset vehabija.

– Vehabije su zaposlene i na graničnim prelazima, odnosno Graničnoj policiji BiH, ali i Obaveštajno-bezbjednosnoj agenciji BiH, gdje ih vode kao ljude na specijalnom zadatku – rekao je Galijašević.

Izvor “EuroBlica” blizak Oružanim snagama BiH rekao je da je na tenderu za sanaciju hangara izabrana građevinska firma iz Јajca, a vojnici su bili šokirani kada su među radnicima vidjeli vehabije.

U kasarni “Kula” nisu mogli da potvrde, ni da demantuju prisustvo vehabija, ali su potvrdili da sanacione radove izvodi firma iz Јajca.

(Blic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender