08. 12. 2021.
Derventa: Manjak 400 listića na biračkom mjestu

Derventa: Manjak 400 listića na biračkom mjestu

Kontrolor SDS-a: Vidio sam otvorene kese sa izbornim materijalom u Banjaluci

Predrag Simić, kontrolor SDS-a na oktobarskim izborima tvrdi da je lično vidio već otvorene kese sa izbornim materijalom pred Skupštinom grada Banjaluka.

Simić tvrdi da je vidio i prepravljanje listića. Na svu ovu situaciju, iz izborne komisije su ostali nijemi, iako uhvaćeni na djelu, kaže Simić.

Srpska demokratska stranka je podnijela izvještaj policiji u Banjaluci, a čeka se zapisnik suda kako bi se podnio izvještaj Centralnoj izbornoj komisiji BiH, poručuje Predrag Simić.

Ali Banjaluka izgleda nije usamljena u namještanju izbornih rezultata.

U Vlasenici su iz SDS-ovog opštinskog odbora podnijeli nekoliko krivičnih prijava policiji zbog, kako kažu, kupovine glasova, ali i dijeljenja propagandnog materijala na dan izbora, kada je to bilo izričito zabranjeno zbog izborne tišine.

U pravilno prebrojavanje izbornih rezultata iz Gacka, sumnjaju u Narodnom demokratskom pokretu.

Dragan Čavić tvrdi da su na sajtu Centralne izborne komisije netačni podaci iz Izborne jedinice 9 i da su dva puta uneseni isti podaci u korist Socijalističke partije, koja je na ovaj način dobila više glasova nego što treba.

Šef NDP-a poručuje da će tražiti ispravljanje greške, a ukoliko se to ne desi, podnijeće žalbu Centralnoj izbornoj komisiji BiH, a moguće je i podnošenje krivične prijave protiv odgovornih.

U Srpskoj demokrastkosj stranci su djelovanje i rad Centralne izborne komisije ocijenili kao potpuno neorganizovan. A dok se čekaju zvanični rezultati prebrojanih glasova, u SDS-u pozivaju policiju da reaguje na sve slučajeve navodne izborne krađe koje su oni prijavili.

Redakciji BN TV su se obratili i posmatrači biračkih mjesta iz Gradiške i Teslića.

Prema tvrdnjama glasača iz Gradiške, pojedincima je nuđeno dvadeset maraka kako bi glasali za vladajuću stranku, SNSD. Praksa iz Teslića, prema papirima koji su dostavljeni BN televiziji, pokazuje da su navodno pojedinci pokušali da pored regularna četiri glasačka listića ubace i peti u glasačku kutiju. Cjelokupan slučaj prijavljenje policijskoj stanici u Tesliću.

Izbori ili barem posljedice izbora su proces koji će očigledno još dugo trajati, imajući u vidu da tek nakon objavljenih konačnih rezultata Centralne izborne komisije BiH slijedi istraživanje svih žalbi i pritužbi o nepravilnosti ili eventualnoj krađi.

(BN TV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender