09. 12. 2021.
Ništa od novih nadstrešnica u Banjaluci

Ništa od novih nadstrešnica u Banjaluci

Ništa od novih nadstrešnica u Banjaluci

Potvrdili su ovo u Gradskoj upravi i dodali da prema Programu zajedničke komunalne potrošnje za tekuću godinu nije planirana izgradnja novih nadstrešnica na autobuskim stanicama.

Što se tiče sanacije i održavanja postojećih nadstrešnica, u toku ove godine iz budžeta grada planirano je da bude izdvojeno 13.000 maraka – kazali su u Gradskoj upravi.

Dodaju da su oštećenja na postojećim nadstrešnicama prije svega rezultat postupaka nesavjesnih građana, uništavanja, zatim krađe bočnih stranica, nosivih konstrukcija nadstrešnica, ali ima i oštećenja prouzrokovanih udarima motornih vozila.

Stepen oštećenja nadstrešnica različit je od slučaja do slučaja i to je pojava koja se dešava tokom čitave godine – rekli su u Gradskoj upravi i dodali da se na godišnjem nivou ošteti oko 30 nadstrešnica.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Vrbanja Bogdan Marjanović rekao je da već dvije godine traže postavljanje četiri nove nadstrešnice na autobuske stanice u ovom naselju.

Postavljanje nadstrešnica potrebno je preko puta osnovne škole u Vrbanji, zatim na samom ulazu u naselje te dvije u Zelenom viru – kazao je Marjanović. On je dodao da su gradske vlasti upoznate sa ovim problemom te da su obećali da će nadstrešnice biti postavljene iduće godine.

Slična situacija je i u mjesnoj zajednici Saračica gdje je potrebno postaviti tri nove nadstrešnice.

U naselju Pavlovac na petom kilometru bila je postavljena nadstrešnica i kada je rađen trotoar ona je uklonjena i više nije vraćena – rekao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Saračica Nedeljko Knežević. On je dodao da u ovom naselju nemaju problem sa uništavanjem postojećih nadstrešnica na autobuskim stanicama.

Starčevica

Jedan od glavnih prioriteta mjesne zajednice Starčevica, koji su predali Gradskoj upravi, za iduću godinu je pomjeranje autobuske stanice, koja se nalazi na raskrsnici ulica Milana Vasića i Srpskih ustanika.

– U jutarnjim časovima na toj dionici puta stvara se gužva – rekao je predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Đorđe Knežević.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender