27. 11. 2021.
Samo za muškarce: Kako da prebolite raskid veze?

Samo za muškarce: Kako da prebolite raskid veze?

Samo za muškarce: Kako da prebolite raskid veze?

Iako ste mislili da ste “opasan frajer”, sada hvatate sebe kako slušate tužne pjesme i čežnjivo gledate zaljubljene parove na ulici. Ne brinite, ovo je normalna faza poslije raskida. Ali, kako biste lakše i brže preboljeli bivšu, psiholozi savjetuju sljedeće…

Skinite bivšu sa pijedestala
Ako vam je tokom veze ona bila najljepša i najpametnija, sada je vrijeme da se pozabavite njenim manama. Niko nije savršen, pa tako ni vaša bivša i umjesto da se podsjećate koliko je bila divna, napravite spisak svih sitnica koje su vas nervirale kod nje. Ako vam mozak “stane”, pozovite u pomoć drugare, oni će vas podsjetiti na detalje.

Radite sve što poželite
Za vezu su neophodni kompromisi, a kada ste sami, možete da udovoljavate sebi. Ostanite u provodu do ujutru, gledajte utakmice po cijeli dan, ostavite čarape na sred sobe, družite se sa prijateljima. Na ovaj način ćete ponovo početi da cijenite slobodu.

Nađite drugu
Najbrži i najefikasniji način da izbacite bivšu iz sistema je da spavate sa drugom djevojkom, kažu iskusni muškarci. Ne mora to da bude ništa ozbiljno, dovoljna je i veza za jednu noć, jer ćete tako povratiti samopouzdanje i shvatiti da ste i dalje u igri.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender