02. 12. 2021.

“Hag ubija Šešelja jer nema dokaza da ga osudi”

Šarović je napomenuo da su prošli svi rokovi za donošenje presude, te da SRS traži bezuslovno i momentalno oslobađanje Šešelja, kome se zdravstveno stanje znatno pogoršalo. Konstatuje i da su svi koji ćute i ne čine ništa da zaštite Šešeljeva ljudska prava “saučesnici u ubistvu”, prenose beogradski mediji.

“Vojislav Šešelj je nekoliko mjeseci tražio pregled jer je konstantno imao povišenu temperaturu, na šta su mu ljekari rekli da je takva temperatura u Holandiji normalna”, rekao je Šarović.

On je naveo, da je prije dva mjeseca zatvorski ljekar “nešto pronašao i upisao kao dijagnozu”, te poručio da niko nema pravo da krije nalaz o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja. Podsjetio je da su Šešeljevi problemi sa debelim crijevom počeli u oktobru 2012. godine, ali da su mu tada govorili da to nije ništa ozbiljno, da bi nakon godinu dana “natezanja sa zatvorskim ljekarima” u oktobru 2013. godine lider radikala bio operisan.

U Haškom tribunalu ne žele da komentarišu zdravstveno stanje Vojislava Šešelja. Portparolka tog suda Magdalena Spalinska rekla je da ne može da iznosi detalje o zdravstvenom stanju predsjednika SRS bez njegovog odobrenja.

Spalinska je, takođe, navela da ne želi da komentariše optužbe čelnika SRS-a da Haški tribunal ima namjeru da likvidira Šešelja neadekvatnim liječenjem.

Predsjednik Savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim LJajić rekao je da ne zna pojedinosti o zdravstvenom stanju Šešelja, te da bez prethodne saglasnosti optuženog ne želi da daje komentare, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender