02. 12. 2021.
Moguće je: Promijenite život za dva mjeseca

Moguće je: Promijenite život za dva mjeseca

Moguće je: Promijenite život za dva mjeseca

Dovoljno je samo 66 dana da promijenimo svoj život, pod uslovom da smo dovoljno jaki, izračunali su naučnici.

Nije tajna da je čovjek biće navike, čija opasnost leži u činjenici da kad ih stvorimo, više o njima ne razmišljamo i one postaju dio naše svakodnevne rutine.

Ali, tokom studije u kojoj su posmatrali ponašanje 96 ispitanika, naučnici su zaključili da su dva mjeseca dovoljna da se jedna navika zamijeni drugom.

Rezultati ne važe samo u slučaju pušenja i drugih navika u koje je uključen aspekt zavisnosti. Ali, pravilo od 66 dana primjenljivo je u svim ostalim životnim situacijama. Potrebno je samo da se pridržavate sljedećih saveta.

U prvoj fazi pričajte o svojoj novoj odluci članovima porodice, prijateljima, kolegama. Tako ćete teže odustati, a zamolite najbliže da vam u trenucima krize ne dozvole da posustanete. Narednih 20 dana analizirajte sebe, pronađite odgovor na pitanje šta želite u životu i kako će vam nova navika pomoći da ostvarite cilj. Lakše je ostati motivisan kad znate zašto nešto radite.

Posljednja faza je najopasnija, jer vas je početni entuzijazam napustio, umorni ste i počinjete da zaboravljate zašto sve to radite.

Zato u posljednjih 20 dana morate pronaći nešto za šta ćete se uhvatiti i što će vam pomoći da istrajete, na primjer, želja da dokažete sebi da ste jaki. Kad sve to postignete, obavezno sebe nagradite na kraju – kupite nešto što ste oduvijek željeli ili napravite žurku kako biste proslavili novi početak, pišu Novosti.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender