02. 12. 2021.
Odložena posjeta Edija Rame Beogradu

Odložena posjeta Edija Rame Beogradu

Odložena posjeta Edija Rame Beogradu

Albanski premijer posjetiće Srbiju 10. novembra.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u popodnevnim satima sa predsjednikom Vlade Albanije Edijem Ramom i dvojica premijera su saglasni da su incidenti na stadionu u Beogradu tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije po svojoj suštini bili veoma nesrećni.

“I dalje postoje jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo, ali ne smijemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti”, naglasili su sagovornici.

Vrijeme je da okrenemo novu stranicu u političkim i ekonomskim odnosima između Srbije i Albanije, zaključila su dvojica premijera.

Vučić i Rama istakli su da je neophodno nastaviti dijalog i proces započet u Berlinu 28. avgusta, tokom konferencije o Zapadnom Balkanu, jer će on omogućiti poboljšanje odnosa dvije zemlje, regiona ali i cijele Evrope.

Zaključak je da zvaničan susret bude održan 10. novembra u Beogradu.

Posjeta Rame Beogradu je bila zakazana za 22. oktobar, a premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da će tokom vikenda odlučiti da li će doći do posjete.

Podsjetimo, u petak je Rama povodom incidenta sa zastavom Velike Albanije u Humskoj na svom Tviter nalogu napisao: “Normalna Srbija će biti moguća ako realna Srbija shvatiti da njihova noćna mora Velika Albanija nije naš projekat!”.

Premijer Vučić je nedugo zatim na istoj društvenoj mreži objavio: “Ljudi koji govore da je velika Albanija naša noćna mora su apsolutno u pravu. Ali, to nije samo naša noćna mora, već noćna mora Evrope, noćna mora čitavog čovječanstva, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da je spriječimo. Nadamo se da će normalni Albanci razumjeti ovu poruku.”

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender