02. 12. 2021.
Uhapšen zagrebački gradonačelnik

Uhapšen zagrebački gradonačelnik

Uhapšen zagrebački gradonačelnik

Zagrebački gradonačelnik uhapšen je u nedjelju poslijepodne, potvrdio je za “Jutarnji.hr” izvor iz policije. U toku je pretres Bandićevog stana.

Osim Bandića, privedeni su i suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš.

Kako “Jutarnji” saznaje, nakon višemjesečnog složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu, koje su sproveli Uprava policije i Policijski nacionalni USKOK, a koje su koordinirali Državno tužilaštvo RH i USKOK, uhapšeno je više osoba.

Krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili veći broj koruptivnih krivičnih djela, zloupotrebe položaja i ovlašćenja i trgovanja uticajem, biće podnesena USKOK-u.

Hrvatska radio-televizija je u Dnevniku objavila da je Bandić uhapšen zbog spalionice i malverzacija u kampanji za predsjedničke izbore prije nekoliko godina.

Portparolka gradonačelnika Zagreba Martina Šušnjara izjavila je Hini da nema informacije o navodnom hapšenju Bandića, rekavši da je on popodne “brao mahune u svom vrtu na Savici”.

Prema nezvaničnim saznanjima hrvatskih medija, u akciji USKOK-a uhapšeno je 19 osoba.

Jednog od uhapšenih, hrvatska policija uhvatila je na granici Hrvatske i Slovenije, a prema nezvaničnim informacijama riječ je o gradonačelniku, prenosi “Indeks.hr”.

Prema pisanju “Index.hr”, RTL javio da su policija i USKOK planirali akciju za sutra ujutro, ali da je Bandić saznao da se nešto priprema i pokušao da napusti Hrvatsku, te je uhvaćen na graničnom prelazu Bregana.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender