27. 11. 2021.
Ambasador Indije u posjeti Banjaluci

Ambasador Indije u posjeti Banjaluci

Ambasador Indije u posjeti Banjaluci

Po završetku sastanka, Gavranović je izjavio da je Indija već prisutna u Republici Srpskoj i BiH preko preduzeća „Mital“ čije je sjedište u Prijedoru i da su oni zainteresovani za mogućnost ulaganja u banjalučku privredu, te za ostvarivanje saradnje u oblasti kulture.

– Indijski ambasador se interesovao za naše rezvojne planove i resurse kojima raspoložemo, te smo se dogovorili da ambasadi dostavimo precizne podatke, kako bi ih on predstavio zainteresovanim subjektima iz njegove zemlje. Takođe, ambasador je najavio i mogućnost da počnemo kulturnu saradnju, a prvi korak u tom pravcu bio bi uvrštavanje nekog od njima značajnih događaja u naš gradski kalendar kulturnih manifestacija – objasnio je Gavranović.

Ambasador Mišre je rekao da redovno dolazi u BiH i Republiku Srpsku, iako se sjedište ambasade nalazi u Budimpešti, naglašavajući da je svrha njegove prve posjete gradonačelniku Banje Luke bila da utvrdi mogućnosti saradnje između Indije i našeg grada.

– Gradonačelnik me upoznao sa mogućnostima koje ovdje postoje. Zadovoljan sam saradnjom Indije i BiH, a mislim da je došlo vrijeme da više pažnje posvetimo saradnji sa Republikom Srpskom i Banjom Lukom i nadam se uspješnoj saradnji – zaključio je indijski ambasador Malaj Mišre.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender