02. 12. 2021.
Kako da pobijedite konstantan umor?

Kako da pobijedite konstantan umor?

Kako da pobijedite konstantan umor?

Izuzev dovoljno noćnog sna i popodnevnih dremki kada osjetite potrebu za to, postoji još nekoliko načina da se odmorite i pobijedite konstantan umor.

Čuveni zen bloger, Leo Babauta, daje niz savjeta kako da sve što radite bude prožeto energijom, pa će se i umor smanjiti.

Bavite se poslom koji u vama budi inspiraciju

Ako ste uzbuđeni zbog onog što radite, uvijek ćete imati dovoljno energije. Sa druge strane, usporiće vas sve ono što vam je dosadno.

Radite sa zanimljivim ljudima

Ljudi koji su zadovoljni svojim poslom i koji ga obavljajustrastveno imaju moć da inspirišu sve oko sebe. Nevjerovatno je dobar osjećaj sarađivati sa onima kojima je stalo do onog čime se bave.

Budite manje zauzeti

Previše smo zauzeti ovih dana. Smanjite obaveze, pravite češće pauze i dozvolite sebi sporiji tempo. Vaš organizam će vam biti zahvalan.

Koncentrišite se

Kada radite više stvari odjednom, to je kao da mentalno žonglirate, ali morate da budete svjesni da postoji ograničen broj stvari koje možete uspješno da uradite u roku od jednog dana. Obavljajte jednu po jednu obavezu tako da svakoj možete da posvetite u potpunosti. Tako ćete biti brži i efikasniji i manje ćete se umarati.

.
(lovesensa.rs)
Foto: feelart/freedigitalphotos.net

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender