02. 12. 2021.
Napravite sami svoju masku za detoksikaciju lica

Napravite sami svoju masku za detoksikaciju lica

Napravite sami svoju masku za detoksikaciju lica

Maska od kafe i čokolade

Pomiješajte jednu kašiku mljevene /instant kafe sa kašikom kakaa i malo jogurta. Nanesite mješavinu na lice, sačekajte 15 minuta i nakon toga isperite. Kafa će smanjiti nadutost u predjelu očiju, antioksidansi iz kakaa usporavaju starenje kože a jogurt će vašoj koži obezbijediti dodatnu vlagu zahvaljujući kojoj će sijati. Podjednako efikasna će biti i mješavina kafe i par kapi maslinovog ulja.

Maska od paradajza i meda

Ženama čije je lice sklono pojavi akni, mitisera i drugim sličnim problemima, ova maska veoma će prijati. Pomiješajte dvije kašike soka od paradajza sa kašikom meda, nanesite mješavinu na lice i ostavite 25 minuta prije nego što isperete.

Maska od grožđa

Pomiješajte sok od 4-5 zrna grožđa bez koštica i dodajte malo brašna kako biste napravili pastu. Mješavini dodajte malo sode bikarbone, nanesite je na lice i isperite nakon 15 minuta. Ova maska odlična je za masnu kožu.

Maska od banane i meda

Ispasirajte bananu, dodajte kašiku meda i dvije kašike pavlake, pa nanesite mješavinu na lice. Pustite da se osuši i isperite nakon 15-20 minuta. Ova maska obezbijediće vašem licu dodatnu vlagu i svježinu i očistiti pore.

.
(Super žena)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender