05. 12. 2021.
Parlamentarcima milioni za putovanja bez rezultata

Parlamentarcima milioni za putovanja bez rezultata

Parlamentarcima milioni za putovanja bez rezultata

Službe Parlamenta BiH zabilježile su u aktuelnom mandatu, kao i ranijih, na stotine službenih putovanja parlamentaraca, za šta se godišnje u prosjeku trošilo oko pola miliona KM, piše Glas Srpske.

Da se putovanja moraju racionalizovati upozorila je nedavno i Komisija za spoljnu i trgovinsku politiku Doma naroda kroz zaključak kojim je sugerisano da se racionalizuju putovanja parlamentaraca i usklade sa platformom spoljnotrgovinskog djelovanja BiH i prioritet da međunarodnim aktivnostima u vezi sa evropskim integracijama.

Aktuelni parlamentarci obišli su mnoge zemlje, a članovi Delegacije Parlamenta u Parlamentu Interparlamentarne unije Drago Kalabić, Mato Franjičević i Nermina Ćemalović u petak je trebalo da se vrate iz Ženeve.

Povodom odlaska održano je zasjedanje čiji je centralni događaj bio debata o ostvarivanju ravnopravnosti polova i zaustavljanju nasilja nad ženama. U inostranstvu su bili i Božo Ljubić i Milorad Živković, i to u Varšavi, na seminaru koji organizuje NATO.

Samo u ovom mandatu, pojedinačno ili kao članovi pojedinih delegacija Parlamenta BiH, poslanici i delegati učestvovali su na seminaru u Marselju, gdje su razgovarali o bezbjednosnim izazovima u zemljama Srednjeg istoka i sjeverne Afrike poslije “arapskog proljeća” i posjetili kliniku u Kampali u Ugandi i vidjeli kako se liječe oboljeli od AIDS-a.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender