08. 12. 2021.
Moskva: Pao avion, ima žrtava

Moskva: Pao avion, ima žrtava

Moskva: Pao avion, ima žrtava

Pri sudaru privatnog aviona “Falkon-50” sa vozilom za čišćenje snijega, u uslovima magle, poginuo je direktor francuskog energetskog koncerna “Total” Kristof de Maržeri.

Kompanija “Total” je saopštenjem potvrdila da je stradao prvi čovjek te kompanije. Osim njega stradalo je i sve troje članova posade.

“Do nesreće je došlo oko ponoći po lokalnom vremenu, prije nego što je avion poletio. Nakon sudara na pisti, avion se zapalio i poginuli su putnik i tri člana posade”, izjavila je Elena Krilova, portparolka moskovskog aerodroma Vnukovo.

Istraga je pokazala da je vozač koji je upravljao vozilom za čišćenje snega bio pod uticajem alkohola, rekao je novinarima Vladimir Markin, šef ruske istražne komisije, prenosi “Raša tudej”.

Predstavnica Moskovske međuregionalne istražne saobraćajne uprave Istražnog komiteta Tatjana Morozova, rekla je da je po prvim informacijama, avion letio iz Moskve za Pariz, a na mestu nesreće su pronađena beživotna tijela.

Morozova je rekla da se utvrđuje identitet žrtava, a RIA Novosti pozivajući se na aerodromsku pres službu navodi da se u avionu nalazio jedan putnik, državljanin Francuske.

Mediji su najprije javili da je avion pao i da je u nesreći stradalo pet osoba, sugerišući da je među stradalima i vozač vozila za čišćenje snijega, ali je kasnije javljeno da vozač nije stradao, niti je povrijeđen u udesu, javljaju agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender