02. 12. 2021.
10.000 KM za promjenu naziva u “Gradska uprava”

10.000 KM za promjenu naziva u “Gradska uprava”

Osnovci iz Beograda u gostima kod vršnjaka iz Banjaluke

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović koji je organizovao prijem rekao je da je posjeta učenika samo dio saradnje koju Banjaluka i ova beogradska opština imaju, te dio regionalnog projekta u okviru kojeg se odvija razmjena učenika osnovnih škola Banjaluke, Novog Beograda, Zagreba, LJubljane i Skoplja.

“Djeci u regionu na neki način treba pružiti priliku da se upoznaju, sarađuju, posebno jer smo još iz perioda bivše Jugoslavije upućeni jedni na druge i imamo slična iskustva”, rekao je gradonačelnik Banjaluke novinarima nakon prijema.

Gavranović je rekao da su priliku da upoznaju Banjaluku i da se druže sa vršnjacima ranije imala i djeca iz izraelskog grada Modina.

Pomoćnik predsjednika opštine Novi Beograd Nemanja Ranković rekao je da obrazovne i kulturne veze prekinute u ratu, treba obnavljati, nastavljajući trediciju saradnje.

“Ovo je poseban vid saradnje koja je nedostajala u proteklom periodu, a u okviru koje ćemo i mi na Novom Beogradu biti domaćini i deci iz Banjaluke, Skoplja, LJubljane i Zagreba”, dodao je Ranković.

U okviru regionalnog programa razmjene učenika u Banjaluci ovih dana boravi 13 učenika Osnovne škole “Dragan Lukić” sa Novog Beograda.

Djeca će biti pet dana u Banjaluci, a njihovi domaćini su učenici Osnovne škole “Aleksa Šantić”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender