28. 11. 2021.
UEFA i Evropol: Zajedno protiv namještanja utakmica

UEFA i Evropol: Zajedno protiv namještanja utakmica

Platini: Nismo razdvojili Srbiju i Albaniju jer nisu ratovale

Pojedini strani mediji pitali su se kako je dozvoljeno da dve zemlje budu u istoj grupi, uprkos odnosima između ovih država koji su u najmanju ruku nestabilni.

Prvi čovjek evropske kuće fudbala (UEFA) Mišel Platini smatra da ne postoji razlog da Srbija i Albanija ne budu u istoj grupi jer, za razliku od određenih zemalja, ove dvije u svojoj istoriji nikada nisu ratovale jedna sa drugom.

“Sigurno će biti kazni zbog onoga što se dogodilo u Beogradu. Taj incident je neoprostiv” – kazao je Platini za albanske medije i nastavio: “Nismo razdvojili Srbiju i Albaniju jer, za razliku od Azerbejdžana i Јermenije, ove dvije zemlje nikada nisu ratovale.

Po toj logici, trebalo bi da razdvojimo i Makedoniju i Grčku koje imaju trzavice među sobom, ali to ne činimo, već razgovaramo sa predsjednicima i premijerima koji su odgovorni za nacionalnu bezbjednost. Fudbal ne treba da razdvaja ljude, već da ih spaja, a dobar primjer za to su srpski i albanski igrači koji nastupaju za Lacio”, izjavio je prvi čovjek UEFA i najavio ozbiljnu borbu protiv rasizma.

“Ozbiljno radimo na tome da istjeramo rasizam sa stadiona. Ipak, živimo u teškom vremenu gdje su korupcija i rasizam dva najveća problema koja potresaju fudbal”, – poručio je Platini.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender