05. 12. 2021.
Veče Nanbudo sporta i Japanske kulture

Veče Nanbudo sporta i Japanske kulture

Veče Nanbudo sporta i Japanske kulture

Organizator je Nanbudo centar Banjaluka a manifestacija je otvorenog tipa i ima za cilj promovisanje Nanbudo-a kao vještine borenja, unutrašnje ravnoteže i zdravlja pojedinca. Svi prisutni imaće priliku da prisustvuju prezentaciji elemenata japanske kulture u saradnji sa kulturnim Atašeom Ambasade Japana u BiH.

Predavanje o Nanbudo vještini vršiće predstavnik Svjetske Nanbudo federacije i osnivač vještine gospodin Yoshinao Nanbu, koji je stekao svjetsku slavu svojom bogatom karijerom u borilačkim sportovima. Manifestacija se održava u sklopu godišnjeg seminara Nanbudo-a, koji se u Banjaluci održava deveti put.

Svi prisutni imaće priliku da pogledaju izložbu tradicionalne japanske nošnje, respiratornu japansku gimnastiku u izvođenju Nanbudo tima Banjaluka, kao i izbor iz japanske književnosti sa insertom iz filma “Suna no onna” (Žena u pijesku) autora Abe Kobo.

U 20 časova planirano je predavanje “Nanbudo – životna filozofija”, a pola sata poslije i “Crtice iz Japana”, priča o anegdotama iz života u Japanu sa fotografijaa autora Radovana Pavlida.

Ulaz na “Veče Nanbudo sporta i Japanske kulture” je besplatan.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender