02. 12. 2021.
Akcija SIPA zbog nedozvoljenog korištenja autorskih prava

U akciji “Gibraltar” uhapšeno osam lica

Službenici Sipe rano jutros počeli su akciju “Gibraltar” na području Sarajeva, Banjaluke, Posušja, Mostara i Gruda, postupajući prema naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

Do sada je uhapšeno osam osoba osumnjičenih za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti kriminala i korupcije, i to falsifikovanje službene isprave, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, pranje novca, poreska utaja, carinska prevara, te krivično djelo davanje i primanje dara ili drugih oblika koristi i druga krivična djela.

Portparol Sipe Kristina Jozić danas je rekla novinarima da je istražnim aktivnostima utvrđeno da su članovi organizovane kriminalne grupe nezakonitim radnjama, na osnovu falsifikovanih ili štetnih ugovora i faktura, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od pet miliona evra.

Tužilaštvo BiH jutros je saopštilo da je akcija Sipe usmjerna protiv devet osumnjičenih za organizovani kriminal i da je riječ o Nevenu Kulenoviću, Belmi Kulenović, Sanjinu Kulenoviću, Lajli Torlak, Darku Aleksiću, Ejubu Kučuku, Senadu Zaimoviću, Stipi Prlići i Zoranu Bakuli.

(agencije)
Foto: Sipa, arhiva

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender