27. 11. 2021.
Banjaluka: Demolirao kafić, djevojka ga krila od policije

Banjaluka: Demolirao kafić, djevojka ga krila od policije

Demolirao kafić, djevojka ga krila od policije?

Uhapšena je i Zeljkovićeva djevojka Nina Kuvalja, osumnjičena da mu je pomogla u skrivanju poslije tuče u spomenutom kafiću.

Iz banjalučke policije su, navodeći inicijale, kazali da su Zeljković i Kuvalja uhapšeni 21. oktobra.

“Osumnjičeni R.Z. se tereti za krivična djela učestvovanje u tuči i nedozvoljena proizvodnja i promet eksplozivnim materijama, a osumnjičena N.K. za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela”, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Kako kažu, prilikom njihovog hapšenja policija je pronašla predmete koji ih mogu povezati s činjenjem krivičnih djela za koja ih sumnjiče.

Zeljkovića policija sumnjiči da je zajedno sa još deset osoba učestvovao u tuči u kafiću “Biser”, a povezuju ga i sa bacanjem bombe koja nije eksplodirala u kafiću “Galerija” u Rosuljama.

Kako nezvanično saznaju Nezavisne novine, Zeljković je nabavio zolju, koja je nađena tokom uviđaja kod kafića “Galerija”.

Tuča u kafe-baru “Biser” izbila je 16. oktobra, a isti dan, nekoliko časova kasnije, u kafić “Galerija” bačena je bomba koja nije eksplodirala. Tog dana devet osoba pajserima i bejzbol palicama polupalo je kafić “Biser” u četvrtak oko 22.50. Policija je u kafe-baru “Galerija” pronašla neeksplodiranu bombu, a u blizini kafića na travi nađen je ručni raketni bacač zolja.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender